Prognoza meteo: Cât se mai bucură bucureștenii de vremea frumoasă

Publicat: 10 feb. 2021, 17:15, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Prognoza meteo: Cât se mai bucură bucureștenii de vremea frumoasă
Meteo - caldura, soare

Bucureștenii se mai pot bucura câteva ore de vremea frumoasă. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București.

Astfel, conform sursei citate, în intervalul 10.02.2021 ora 14:00- 11.02.2021 ora 08:00 vremea se va menține deosebit de caldă, cu o maxima termică ce se va situa în jurul a 16 grade și o minima de 4-6 grade.

Cerul va fi variabil cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sulfa slab și moderat.

Conform sursei citate, de joi după amiază vine gerul.

Și în țară vine frigul

Temperaturile vor scădea începând de joi noapte și la nivel național. Până în 17 februarie vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade și minime de aproximativ -15 grade, nopțile devenind geroase.

Temperaturile vor scădea radical cu aproximativ 15 grade celsius.

Ajungem la contraste termice surprinzătoare pe parcursul chiar a câteva ore. Este vorba despre un efect al circulației aerului de la nivelul Polului Nord, din zona Arctică, în atmosfera joasă și înaltă s-a perturbat această circulație care  menținea aerul rece în Arctica. Astfel, aerul rece poate pătrunde mai ușor spre sud, iar pe măsură ce aerul cald dinspre sud a pătruns în Arctica avem și acolo temperaturi mai mari, cu efect asupra menținerii gheții la un nivel mult mai scăzut pentru această perioadă a anului. Toate au perturbat mersul obișnuit al tipurilor de circulație dinspre vest spre est și variațiile de la nord la sud. Și în America de Nord, și în Siberia avem această pătrundere de aer foarte rece. Sunt perturbații în schimbul de căldură între Arctica și zona tropicală”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, la Digi24.

„Va trebui să fim atenți, mai ales că acest efort de adaptare bruscă poate avea efect asupra sistemului imunitar. Imunitatea poate scădea în aceste etape de tranziție și va trebui să luăm măsuri mai ales în contextul pandemiei”, a mai precizat climatologul.