Raiffeisen Bank International AG listează, la Bursa de Valori București, un pachet cumulat de 2,200 miliarde de acțiuni
Bursa de Valori București a informat investitorii că, din 25 iunie, intră la tranzacționare un pachet cumulat de 22 de certificate emise de Raiffeisen Bank International AG, într-un număr total de 2,200 miliarde acțiuni.
,,Banca mamă” a RZB România precizează că certificatele sunt pe segmentele petrol, hidrocarburi, aur și argint, contracte futures, IT, și acțiuni bancare, Deutsche Bank AG și Commertzbank AG.
De asemenea, sunt listate un număr de 400.000.000 de acțiuni ale OMV Petrom, și 100.000.000 pentru Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz.
Emisiunile au fost făcute în lunile martie și aprilie, 2024, și au maturitate deschisă.
Raiffeisen Bank International AG a înregistrat un profit consolidat de 333 milioane euro, în T1, 2024, excluzând Rusia și Belarus și incluzând provizioane de 109 milioane euro, pentru credite ipotecare în franci elvețieni, în Polonia.
Veniturile de bază, excluzând Rusia și Belarus, au scăzut cu 4 la sută, față de trimestrul anterior, până la 1,519 miliarde euro, în principal din cauza ratelor de dobândă mai scăzute și de efectele sezoniere.
Creditele clienților din Rusia au scăzut cu 58 la sută de la vârful din T2/2022, la 5,8 miliarde euro, ca parte a abordării strategiei de reducere a riscurilor față de Rusia.
Orientările pentru 2024 pentru grup, inclusiv Rusia și Belarus, au fost suspendate în lumina cerinței BCE de a accelera reducerea afacerilor în Rusia, precizează RBI.
Raiffeisen Bank România a înregistrat un profit net de aproape 390 milioane lei, în trimestrul I, 2024, pe fondul majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul și investițiilor din domeniul IT, potrivit raportării făcute, joi, de bancă la Bursa de Valori București.
La nivel de active, RZB a încheiat T1 cu un total de aproximativ 72 miliarde lei în creștere cu 11 la sută, față de perioada anterioară a anului precedent și un trend ascendent al creditării pentru sectorul IMM, motorul economiei românești.