Rareș Bogdan cere tăierea pensiilor speciale: „Nu mă voi opri din această luptă”
Rareș Bogdan susține, în continuare, tăierea pensiilor speciale. Candidatul PNL la europarlamentare consideră că acestea trebuie să dispară complet și nu are de gând să renunțe, până când nu își atinge scopul. A mai încercat de câteva ori în trecut, dar s-a lovit de refuzul autorităților.
Rareș Bogdan nu susține pensiile speciale
Au trecut trei ani de la promulgarea legii care lăsa parlamentarii fără pensiile speciale, dar acest venit încă nu a dispărut. În prezent, peste 800 de foști senatori și deputați o încasează în continuare. Numărul lor nu s-a redus, dar a crescut cu 60 față de legislatura precedentă.
Candidatul PNL la europarlamentare mărturisește că nu a fost niciodată de acord cu pensiile speciale, motiv pentru care a militat pentru desființarea acestor venituri. Consideră că singurii care merită să primească lunar bani în plus sunt mlitarii, care se confruntă cu o situație critică în contextul crizei de la nord-vestul României.
Rareș Bogdan spune că a încercat de trei ori să scape de aceste venituri, dar Curtea Constituțională s-a opus. Chiar și așa, nu are de gând să renunțe, ci face tot posibilul pentru a îi sprijini pe românii care se simt neîndreptățiți.
„Nu mai sunt pensiile speciale mai mari decât ultimul salariu. În momentul ăsta e o discuție pe care cu toții o acceptă că – în cazul militarilor, la ce situație avem în nord-estul României – situația este cu totul și cu totul specială. În rest, e simplu: am tăiat de 3 ori pensiile speciale.
De 3 ori a venit Curtea Constituțională. Sistemul a fost mai tare ca Rareș Bogdan. Asta nu înseamnă că cedez. Și eu sunt o piatră tare, o stâncă. Este o situație care trebuie rezolvată și niciodată nu mă voi opri din această luptă pentru că este o chestiune de normalitate”, a spus Rareș Bogan la RealitateaTV.
Candidatul la europarlamentare vrea egalitate
Prim-vicepreședintele PNL spune că România are nevoie de egalitate. Nu înțelege de ce câțiva pensionari sunt mai speciali decât ceilalți, având în vedere că au muncit la fel, au plătit taxe și s-au născut cu aceleași drepturi.
„În România există 4,8 milioane de pensionari. Nu pot fi 23.000 de pensionari mai speciali decât ceilalți 4,6 milioane de pensionari. Nu se poate, deși tot noi, liberalii, am mărit pensiile de 4 ori. Tot noi, liberalii, am venit și pe această creștere la salariul minim – că trebuie pentru 1,5 milioane de români s[ le cre;tem salariul minim – și am fost de acord ca din 1 iulie să crească”, a mai spus Rareș Bogdan.
Oficialul a mai explicat și că Partidul Naţional Liberal nu se opune creşterii salariului minim, așa cum se speculează. Acesta susține, însă, că tot ce își doresc liberalii sunt măsuri de compensare pe care societăţile comerciale, angajatorii, capitaliştii români, capitalul privat românesc să le primească.