Rata infectărilor cu Covid-19 în București a ajuns la un caz la mia de locuitori

Publicat: 11 dec. 2021, 11:15, de Otilia Caloian, în SOCIAL , ? cititori
Rata infectărilor cu Covid-19 în București a ajuns la un caz la mia de locuitori

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de un caz la mia de locuitori, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Rata de incidență este în scădere faţă de ziua precedentă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie, când s-au înregistrat 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Vineri, incidenţa COVID-19 în Bucureşti a fost de 1,1.

A fost prelungită starea de alertă în toată țara

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Hotărârea aprobată de Guvern prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României, începând de joi, 9 decembrie. La baza actului normativ sunt măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 112/2021.

Noutățile stării de alertă

– eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate; masca de protecţie va fi purtată în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, spaţiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, pieţe, târguri şi locurile unde se formează cozi;

– eliminarea interdicţiilor de circulaţie a persoanelor pe timpul nopţii;

– organizarea şi desfăşurarea anumitor activităţi în spaţii închise sau deschise vor fi permise până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5,00-22,00 (competiţiile sportive, cinematografele, spectacolele, concertele, festivalurile publice şi private sau alte evenimente culturale, cursurile de instruire, inclusiv cele de formare profesională care necesită activităţi practice, workshopurile, conferinţele, precum şi cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene).