Remedii contra mahmurelii, de la lume adunate și înapoi la lume date
De la zeamă de castraveți murați, la șosete cu vodkă și ciorbă de potroace, iată remedii contra mahmurelii de la lume adunate și înapoi la lume date, de care s-ar putea să avem nevoie. Sau nu.
În Gemania, katerfruhstuck sau micul dejun de mahmureală constă în hering marinat, învelit în castraveți murați și ceapă marinată. Se pare că funcționează, dar atenție la halenă, căci s-ar putea să aveți probleme cu cei din jur.
În Belgia, remediul german contra mahmurelii este reluat într-o formulă mai acceptabilă : hering marinat cu ceapă, piper, iaurt și paprika.
În Polonia, mahmureala se drege cu un pahar de zeamă de castraveți murați. Se pare că remediul cel mai eficent îl reprezintă castraveții murați și aceasta datorită concentrației de poasiu și sodiu care ajută la refacere după o beție prelungită. În unele baruri, chiar se oferă, lângă paharul de bourbon, încă un unul cu zeamă de castraveți murați.
Din Ungaria vine remediul cel mai ”tare” și cu siguranță cel mai puțin recomandat. Unii unguri cred că adăugarea excrementelor de vrăbii în coniac ajută la combaterea mahmurelii. Nu prea sunt explicații, mai ales că excrementele cu pricina sigur conțin paraziți… Dar oricum remediul lor este cel mai original. Și chiar mai rău decât mahmureala în sine.
Remediul din Estonia este printre cele mai vechi: o pereche de șosete se înmoaie în vodcă și se poartă cu o altă pereche de șosete groase, în timp ce se soarbe o ceașcă de ceai fiebinte. Vodca și ceaiul fierbinte provoacă transpirație și astfel se eliberează toxinele din organism.
Francezii preferă supele de ceapă cu cât mai sărate cu atât mai eficace pentru combaterea mahmurelii.
Pentru a elimina alcoolul, la Napoli se pregătește Aglio e Olio, adică spaghete cu usturoi, ulei de măsline și ardei iute, cu mult pătrunjel.
Pentru sicilieni atinși de mahmureală, gustarea tradițională era penis de taur uscat. Considerat o mină de proteine, vitamine și minerale, se credea că acest remediu străvechi întărește virilitatea. În prezent, nu mai este la fel de popular ca odinioară.
Ca și francezii, românii se ajută cu ciorbele fierbinți după o noapte lungă de beție. În top este ciorba de potroace din măruntaie de pasăre, acrită cu zeamă de varză.