Renera Energy România anunță dezvoltarea unui proiect fotovoltaic plutitor de 37 de hectare
Renera Energy România a anunțat astăzi lansarea fazei de dezvoltare pentru cel mai mare proiect fotovoltaic plutitor din România.
Renera Energy urmează să dezvolte o centrală electrică cu o capacitate estimată de 50 de megawați (MW), pe 37 de hectare de apă în județul Brăila, ca o parte a contribuției sale la reformarea sistemului energetic românesc.
Condusă de CEO Marc R. Steib, Renera Energy România se străduiește să fie în fruntea soluțiilor de pionierat în domeniul energiei durabile în țară. Compania se concentrează pe proiecte agro-PV și BESS la scară de utilitate. „Chiar dacă România ridică, încă, multe provocări privind acordarea de permise și rețea, noi, cei de la Renera Energy, suntem dedicați sprijinirii tranziției României la producția și stocarea de energie verde. Cu echipa noastră de ingineri calificați interni și manageri de proiect, ne străduim să fim unul dintre cei mai importanți dezvoltatori în tehnologia energiei regenerabile durabile”, a spus Marc R. Steib
Ca parte a Grupului Renera, care are peste 200 de angajați în Elveția, Germania, Italia, Spania și România, Renera Energy România își extinde rapid prezența. Cu o echipă actuală de 12 angajați, filiala își propune să își mărească colectivul la 20, până la sfârșitul anului, concentrându-se pe consolidarea echipelor de Origination, Business Development și Permitting/Engineering.
Parcul fotovoltaic plutitor de 37 de hectare, cu o capacitate de putere estimată la 50 de megawați (MW), marchează o piatră de hotar semnificativă în peisajul energiei regenerabile din România.
„Cu sprijinul esențial al autorităților, ne transformăm visul în realitate. Proiectul fotovoltaic plutitor va fi simbolul unei colaborări care deschide calea unui viitor energetic revoluționar în România”, a arătat Andreea-Geanina Solomonescu, Permitting Manager la Renera Energy România.
În paralel cu noul proiect plutitor, Renera Energy România este implicată activ în alte inițiative, inclusiv în Battery Energy Storage Solutions (BESS) și în proiecte fotovoltaice montate la sol. Aceste eforturi subliniază angajamentul companiei de a impulsiona inovarea și sustenabilitatea în sectorul energetic din România, aducând în același timp oportunități financiare comunității proprietarilor de terenuri neproductive.