Renovarea bucătăriei: etape, mobilier și accesorii necesare

Publicat: 17 oct. 2022, 13:18, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
Renovarea bucătăriei: etape, mobilier și accesorii necesare

Renovarea unui sector important din locuință, cum este bucătăria, se cere planificată cu atenție pentru a obține rezultatele pe care le dorești, și pentru a te putea încadra în timpul și bugetul stabilit. Pentru a putea economisi timp și resurse financiare și personale importante, îți oferim mai jos câteva detalii despre etapele pe care trebuie să le urmărești, pas cu pas.

 

Mai mult, din recomandările de mai jos vei afla mai multe propuneri de mobilier și accesorii necesare unei bucătării moderne, utilate cu toate cele necesare.

Etape necesare pentru renovarea bucătăriei

  • Stabilește necesarul de materiale

Unul din cei mai importanți pași pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când te pregătești de o renovare a unei porțiuni a locuinței se referă la toate materialele de care vei avea nevoie pentru a te bucura de confort în noua amenajare. Aici trebuie să ții cont de materialele de construcții pentru lucrările propriu-zise, gresia și faianța pentru finisajele pe care le dorești, electrocasnicele pe care vrei să le înlocuiești, dar și piesele noi de mobilier și accesoriile cu care vrei să-ți înfrumusețezi bucătăria. Pe favi.ro găsești atât baterii, chiuvete, hote, panouri de perete, corpuri de iluminat potrivite pentru reconstrucția unui astfel de spațiu, cât și linii complete de mobilă, aparatură sau accesorii pentru gătit.

  • Evaluează costurile

Atunci când te pregătești să renovezi bucătăria este foarte importantă evaluarea stării propriu-zise a acesteia, pe lângă estimarea necesarului de materiale de care ai nevoie. Este bine să faci acest lucru înainte de a începe renovarea propriu-zisă, și să ai în vedere că pe parcurs va fi nevoie, probabil, să suplimentezi bugetul alocat inițial.

 

În acest sens, părerea unui specialist poate fi extrem de utilă, deoarece acesta va examina întregul spațiu ce necesită renovare și îți va indica zonele care necesită mai ales intervenții speciale, cum sunt de pildă instalațiile care trebuie înlocuite. Tot el te poate ajuta cu un cost aproximativ al lucrărilor.

  • Vezi ce elemente trebuie înlocuite sau pot fi salvate

Chiar dacă te ocupi de o renovare rapidă a bucătăriei, există anumite elemente care trebuie schimbate cu totul, sau modificate parțial. De exemplu, poți  recondiționa caloriferele, ferestrele sau ușile, sau le poți atașa acestora mânere sau clanțe noi.

 

În schimb, de cele mai multe ori instalațiile electrice și sanitare, dar și finisajele precum gresia și faianța trebuie de obicei înlocuite cu totul. Acum este momentul să verifici temeinic echipamentele de acest fel, mai exact funcționarea eficientă a conductelor de apă, a robineților de gaz, a cablurilor etc. Înlocuiește ce este vechi sau ruginit, și valorifică ceea ce merită salvat. De cele mai multe ori, electrocasnicele noi, ergonomice sunt dotate cu tehnologii noi și eficiente, menite să reducă din consumul de curent sau apă.

 

După ce ai trecut în vedere aceste etape, poți trece la renovarea propriu-zisă a bucătăriei. Dacă dorești să păstrezi mobilierul vechi, asigură-te că îl depozitezi într-o încăpere unde îl poți acoperi cu o folie de plastic rezistentă.

Mobilierul potrivit pentru bucătărie

Dacă te-ai decis să renovezi bucătăria, ai ocazia de a investi în piese noi de mobilă, care te vor ajuta să te bucuri de un decor cu totul nou. În funcție de spațiu, poți opta pentru o linie completă de mobilier, cu electrocasnice incorporabile incluse, care arată elegant indiferent dacă preferi un stil modern sau clasic de amenajare.

 

Dacă însă preferi un mix de elemente, poți adăuga o notă originală prin combinarea a diverse piese, cu design ușor diferit. De exemplu, la o masă de bucătărie albă sau cu irizații discrete gri, realizată din lemn sau MDF, poți atașa niște scaune din catifea în culori vii, precum verde, turcoaz sau galben muștar. Mobilierul nou pe care îl găsești pe motoarele de căutare de mobilă este ergonomic, fiind configurat în așa fel încât să ofere confort maxim la ședere, astfel că te vei bucura nu doar de un spațiu primitor, ci și de unul extrem de confortabil.

Accesorii și decorațiuni

Tot pe motoarele de căutare online ai la dispoziție o varietate extrem de mare de accesorii și decorațiuni potrivite pentru o bucătărie nou renovată. Achiziționează, de pildă, mici ghivece în care să păstrezi plante aromatice pe care le vei folosi la gătit, amplasate pe etajere. Dacă optezi pentru astfel de soluții elegante, de tipul rafturilor expuse în locul unui mobilier masiv, spațiul va arăta mult mai aerisit și mai fluid.

 

Pentru depozitare, folosește cutii mari și colorate, coșuri din ratan sau rafie, iar pentru o organizare cât mai eficientă a veselei și tacâmurilor apelează la suporturi incluse în mobilier.

Iată, deci, câteva soluții care te vor ajuta să obții o bucătărie elegantă și cât se poate de funcțională după renovare!