Reşedinţa Franţei în România şi-a deschis porţile azi, de Zilele Europene ale Patrimoniului
Reşedinţa Franţei în România şi-a deschis porţile, sâmbătă, pentru vizite programate şi ghidate, cu ocazia celei de-a 38-a ediţii a Zilelor Europene ale Patrimoniului.
„Este o tradiţie în Franţa, am deschis astăzi toate clădirile publice şi o dată pe an dăm posibilitatea tuturor să vină să viziteze clădirile oficiale. Aşadar, Preşedinţia Republicii, Ministerul Afacerilor Externe din Franţa şi ambasadele încearcă să aibă aceeaşi deschidere”, a spus ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer, la una dintre vizitele ghidate, care a fost adresată jurnaliştilor.
În opinia sa, patrimoniul este esenţial pentru o ţară, pentru că reprezintă istoria şi identitatea sa. De asemenea, Laurence Auer este de părere că patrimoniul constituie şi o bogăţie pe care Europa o are. Ea a remarcat că imaginea României, din perspectiva patrimoniului pe care îl deţine, este una a multiculturalităţii. În acest sens, diplomatul francez a opinat că patrimoniul din Timişoara şi Arad nu este acelaşi cu cel al Clujului şi Iaşiului. În ceea ce priveşte Reşedinţa Franţei în România, Laurence Auer a subliniat că aceasta a avut întotdeauna o mare însemnătate şi a simbolizat mereu libertatea şi cultura europeană. Auer a amintit că de-a lungul timpului clădirea a găzduit întrevederi politice de nivel înalt.
„Suntem mândri, pentru că este o clădire frumoasă şi din punct de vedere istoric are o semnificaţie pentru bucureşteni şi pentru că permite foarte multe tipuri de activităţi”, a declarat ambasadorul Franţei în România, precizând că imobilul are o arhitectură neoclasică.