3 kilograme vişine
1,2 kilograme zahăr
600 ml alcool dublu rafinat (87 sau 96 de grade)
Rețeta vișinată – Mod de preparare
Adăugaţi alcoolul peste fructe şi acoperiţi damigeana cu un dop de plută. Lăsaţi alcoolul la macerat pentru minim 8 săptămâni (în mod ideal 3 luni). Strecuraţi vişinata prin tifon şi turnaţi-o în sticle. Nu adăugaţi alcoolul înainte ca fructele să îşi lase zeama şi zahărul să se topească!
Rețeta vișinată – Important
Este important să nu folosiţi sticle de plastic. Perioada lungă de macerare va permite alcoolului să împrumute şi gustul plasticului. Se consideră, în mod eronat, că se pot folosi rachiuri pentru prepararea acestei băuturi. Singura băutură care poate înlocui alcoolul dublu rafinat este o vodcă de foarte bună calitate care, însă, din cauza preţului va transforma vişinata într-o băutură prea scumpă.