România este pe locul 1 în lume la încasările din videochat!
Într-un interviu de senzație luat Mariei Boroghină, șefa unui lanț de studiouri de videochat, România se află pe primul loc în lume la încasările în acest domeniu. Este vorba de zeci de milioane de dolari care intră în economia românească pe această cale.
Dezvăluiri de senzație despre industria videochat-ului din Româmia au fost făcute în podcastul Hacking Work realizat de Doru Șupeală, la Cluj.
Industria videochat-ului în România este în floare. Fiscul spune că sunt 400.000 de practicante, în 5.000 de firme. Țara noastră este pe locul 1 în lume la încasările din această activitate.
Cât câștigi din videochat?
Unul dintre dintre cele mai spectaculoase cazuri prezentate de Maria Boroghină este cel al unei arhitecte care, în doar 8 luni, a câștigat 1 milion de dolari, banii ei, din videochat.
„Caz real, de la noi din studio: în 8 luni de zile, un model a câștigat 1 milion de dolari. A fost un caz excepțional, e adevărat. A stabilit un record din punctul acesta de vedere, pentru că 98% din acest milion a fost făcut cu un singur utilizator, care a îndrăgit-o foarte mult. Este o fată care a terminat facultatea de arhitectură. A lucrat în arhitectură, cântă la pian, vorbește perfect limba engleză, venită dintr-o familie unde părinții aveau joburi foarte bune. A lucrat aproximativ 2 ani de zile, acum nu mai este model, este în Dubai, unde lucrează la o firmă de arhitectură”, spune Maria Boroghină.
Ce spune fiscul despre industria videochat-ului din România
Industria videochat-ului din România este una dintre cele mai profitabile activități lucrative din țară. Se pare că milioane de euro sunt cheltuite anual de clienți pentru videochat cu românce. Astfel, România este locul 1 în lume la încasările din această activitate, depășind Rusia și Columbia, deși aceste două țări au mai multe modele. Cu toate acestea, în sistemul fiscal nu există coduri pentru firmele care desfășoară această activitate, iar meseria de model videochat nu există, deși multe practicante sunt angajate în studiouri. Meseria trecută în cartea de muncă este cea de… artist, ceea ce nu are niciun fel de legătură cu situația reală a acestor modele.
Se confirmă spusele fiscului
Maria Boroghină spune că 30% din industria de videochat în care se vorbește limba engleză, la nivel mondial, este în România. Ea spune că majoritatea modelelor sunt femei care se adresează bărbaților, dar sunt și bărbați care, de asemenea, se adresează bărbaților. Aparent, femeile nu sunt interesate să plătească pentru astfel de interacțiuni.
Maria Boroghină spune că în această industrie, angajatele trebuie să se perfecționeze încontinuu. Este necesar ca acestea să cunoască limba engleză la nivel detaliu, aspectul fizic trebuie să fie impecabil, în orice moment, iar modelele trebuie să stăpânească la perfecție „arta conversației”. De asemenea, fetele trebuie să înțeleagă ce nevoi are cel de pe partea cealaltă a ecranului. Managera spune că cele mai performante dintre fete ajung să facă și 10.000 dintr-un bacșiș.
„Imaginea ta este cea care se vinde, ești văzută non-stop, zâmbitoare, dispusă să oferi un serviciu de bună calitate”, spune Boroghină. Un minut de videochat în România costă între 2 și 10 dolari, iar timpul se socotește din prima secundă în care fata a început să vorbească cu clientul, îmbrăcată fiind. Tehnica este ca fetele să îl țină pe client on-line cât mai mult, astfel încât să încaseze cât mai mult.
O începătoare poate ajunge la venituri de 1.000 de dolari până la chiar 10.000 de dolari, doar în prima lună, ceea ce explică numărul ridicat de românce ce activează în industria videochat-ului. Diferența dintre câștiguri vine de la cât de frumoasă este fata, la cât de bine cunoaște limba engleză, la cât de dezinvoltă este în fața camerei și nu de la cât de repede se dezbracă.
Doru Șupeală, specialist în resurese umane, nu crede că cifra de 400.000 lucrători este una reală
„Cred că mai degrabă sunt 400.000 de conturi. Aceeași persoană poate avea mai multe conturi. Cei din industrie estimează că sunt circa 200.000 de persoane care fac bani din această zonă de servicii sexuale online, că e vorba de videochat sau că e vorba de Only Fans sau alte platforme”, arată specialistul, preluat de project-e.
În plus, există un număr mare de persoane care lucrează în zona tehnică pentru studiourile de videochat, dar și cei din zona de training și în zona de asistență pentru modele.
„Modelele de multe ori nu întrețin ele singure dialogurile cu clienții, ci sunt ajutate din spate de persoane care scriu chat-ul în locul lor, pentru că a face videochat este chat cum e la noi pe Messenger, dublat de imagine video. Nu se face transmisie și audio, și video, decât foarte rar”, precizează expertul.
Citește și: 10 țări cu cei mai frumoși bărbați din lume (galerie foto)