07:28, 11.09.2024 • ESENȚIAL
Românii, ademeniți cu porcul vietnamez. Cât costă kilogramul de carne fără colesterol
În această perioadă, carnea de porc este la mare căutare, mai ales că se apropie Sărbătorile. Pe piață, au început să apară tot felul de oferte pentru consumatorii care își doresc să pună ceva mai special pe masa de Crăciun, cum ar fi carnea de porc fără colesterol.
Nu doar porcii proveniți din gospodăriile populației sunt la mare căutare în aceste zie, ci și cei vietnamezi, iar anunțurile de vânzare de pe site-urile de specialitate sunt tot mai numeroase.
Prețul pornește undeva de la 12 lei pe logram în viu și ajunge la 20 lei pe kilogram, adică cam la fel ca și în cazul porcului clasic.
Principalul argument al vânzătorilor de carne de porc vietnamez: colesterulul de tip LDL (colesterolul rău) este de șapte ori mai scăzut față de cel al porcului românesc.
Nu în ultimul rând, crescătorii mai susțin că animalele sunt ușor de crescut, mănâncă orice, iar, în plus, nu se îmbolnăvesc de pesta porcină africană.
Citeste si Prețul la carnea de porc a explodat la porcii din gospodării