Românii sunt cei mai mari consumatori de kebab din regiune; Un bucureştean a comandat kebab de 349 de ori în 2023
Românii sunt cei mari consumatori de kebab din regiunea Europei de Sud-Est, iar un bucureştean a efectuat anul trecut 349 de comenzi de kebab către o companie de servicii de livrare la domiciliu.
România acoperă 69% din comenzile de kebab din regiunea Europei de Sud-Est
România acoperă 69% din comenzile de kebab din regiunea Europei de Sud-Est, anul trecut românii comandând aproape 4 milioane de bucăţi, conform unei analize realizate de Glovo cu ocazia Zilei Internaţionale a Kebabului, sărbătorită la nivel global pe 12 iulie.
Astfel, România s-a situat pe primul loc la comenzile de kebab din ultimul an la nivel global, din toate cele 23 de ţări în care operează Glovo. România depăşeşte în această privinţă ţări precum Polonia sau Spania.
În topul sortimentelor de kebab comandate de utilizatori se numără shaorma mare de pui, kebab la farfurie mare, shaorma cu carne de curcan şi kebap de pui cu brânză. De asemenea, în clasamentul celor mai apreciate ingrediente se situează puiul, urmat de curcan, vită, amestec mix şi falafel. Totodată, mai mult de jumătate de milion dintre comenzile de kebab sunt livrate în formatul la farfurie, cu o creştere a cererii cu 17% faţă de 2022.
Românii preferă kebabul la masa de seară, sfidând sfaturile nutriţioniştilor
În ceea ce priveşte intervalul orar, vârful comenzilor a fost înregistrat la ora 19:00, utilizatorii preferând kebabul în special pentru masa de seară. Astfel, 35% dintre comenzile din ultimul an au fost livrate în intervalul 18:00 – 21:00.
Cele mai multe sortimente de kebab au fost comandate anul trecut în Bucureşti, Constanţa şi Timişoara. În acelaşi timp, printre oraşele care au înregistrat în 2023 cea mai mare creştere a cererii de kebab comparativ cu 2022 se numără Lugoj, Sighişoara şi Turda.
Datele au fost centralizate de compania Glovo, care operează în 23 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa.