S-a dat avizul! Apare un nou nod rutier pe Autostrada Bucureștiului
Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a avizat Studiul de Fezabilitate necesar construirii unui nou nod rutier în regiunea metropolitană București – Ilfov. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, nodul rutier va crește capacitatea de transport a infrastructurii existente în zona Centurii București.
Apare un nou nod rutier pe Autostrada Bucureștiului! Ministerul Transporturilor și-a dat avizul pentru realizarea studiului de fezabilitate. Este vorba de nodul rutier Pantelimon, situat pe sectorul de nord al Autostrăzii Bucureștiului (A0), la km. 48, care va realiza legătura între A0 și DN3.
Conform oficialului de la Transporturi, proiectul presupune 26 ha suprafață totală ocupată a terenului; 5,8 km lungime bretele și benzi de accelerare/decelerare; 5,7 km drumuri de întreținere; 2,7 km drumuri exploatare relocate; două structure – un pod pe breteaua 2 peste canalul ANIF și peste strada Gara Pasărea și un pod pe breteaua 0 peste canalul ANIF. Valoarea totală a proiectului este de 35,1 milioane euro cu TVA, iar sursa de finanțare ar fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027.
Apare un nou nod rutier pe Autostrada Bucureștiului. Care sunt pașii pentru implementarea proiectului
Următorii pași în desfășurarea acestui proiect constau în:
- înaintarea documentației către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru a fi avizată în Consiliul Interministerial;
- aprobarea proiectului de Hotărâre de Guvern în ședința Guvernului României;
- lansarea licitației pentru proiectare și execuție lucrări până la sfârșitul anului.
Obiectivul de investiție face parte din lista celor 36 noi noduri rutiere care vor fi construite pe rețeaua autostrăzilor din România. „Realizarea acestor noduri rutiere reprezintă o strategie de conectivitate suplimentară între drumurile de mare viteză (autostrăzi și drumuri expres) și zonele în curs de dezvoltare, atât pentru a crește sustenabilitatea infrastructurii de mare viteză, cât și a consolidării dezvoltării unor zone economice“, explică Irinel Scrioșteanu, pe Facebook.
Proiect este realizat la solicitarea și în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, Primăria Orașului Pantelimon și Primăria Comunei Brănești.
Citește și: UMB s-a mobilizat! Șeful CNAIR a făcut anunțul: A7 Buzău – Focşani se deschide integral în acest an