S-a deschis o nouă fabrică la noi în țară. Sute de locuri de muncă pentru români

Publicat: 06 aug. 2024, 17:58, de Autor: Corina Oprea, în ECONOMIE , ? cititori
S-a deschis o nouă fabrică la noi în țară. Sute de locuri de muncă pentru români

De’Longhi a inaugurat recent o nouă fabrică în România, care va angaja aproximativ 300 de persoane până la sfârșitul acestui an. Aceste noi angajări se vor adăuga celor circa 4.000 de angajați pe care compania îi are deja în România, la fabricile din Jucu (județul Cluj) și Salonta (județul Bihor).

România devine cel mai mare centru de producție al De’Longhi pentru mașinile automate de cafea

Cu deschiderea noii fabrici, România devine cel mai mare hub de producție de mașini automate de cafea al grupului De’Longhi. Nicola Serafin, directorul general al grupului De’Longhi, a subliniat importanța acestei dezvoltări:

„Cu această nouă fabrică, România devine cel mai mare hub de producție de mașini automate de cafea al grupului De’Longhi. Evoluția constantă a competitivității echipei române, dezvoltarea portofoliului și calitatea produselor fabricate în România vor contribui cu siguranță la consolidarea poziției de lider pentru De’Longhi în fața clienților noștri, în toate colțurile lumii”, a declarat Nicola Serafin, General Manager De’Longhi Group, în cadrul evenimentului oficial de inaugurare.

Carmen Petcu, director general al De’Longhi România, a evidențiat mândria echipei pentru realizările lor, care sunt tot mai mari de la an la an.

„Suntem tare mândri că reușim prin munca noastră să vă facem dimineața în familie mai bună, mai … plină de energie și asta în toate colțurile lumii unde dumneavoastră, clienții noștri, folosiți mașinile fabricate in România”, a adăugat Carmen Petcu, General Manager De’Longhi România.

La evenimentul de inaugurare au participat ambasadorul Republicii Italiene în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, oficialități locale și reprezentanți ai mediului de afaceri. Noua fabrică, situată la Satu Mare, se întinde pe o suprafață de 52.000 de metri pătrați și va produce exclusiv mașini automate de cafea. Planurile de dezvoltare includ posibilitatea angajării a câteva sute de persoane în viitor.

De’Longhi a intrat pe piața românească în 2013, deschizând o fabrică de espressoare de cafea în Juc-Herghelie, județul Cluj. Ulterior, și-a extins activitatea la Salonta, județul Bihor, producând echipamente de mic dejun sub marca Braun. În 2023, compania a raportat în România o cifră de afaceri de peste 2,4 miliarde de lei și un profit de aproape 115 milioane de lei.

Pe lângă cele trei fabrici, De’Longhi a dezvoltat în România un hub IT dedicat automatizării și digitalizării pentru întregul grup, care operează în 80 de țări.

De’Longhi este o afacere de familie cu o istorie de peste 50 de ani, având sediul în Treviso, Italia. Grupul deține branduri renumite precum De’Longhi, Braun, Ariete, Nutribullet, Kenwood și recent achiziționatul La Marzocco. Grupul are aproximativ 10.000 de angajați la nivel global și în 2023 a raportat o cifră de afaceri de peste 3 miliarde de euro, din care 59% provin din vânzarea aparatelor pentru cafea.