S-a scumpit merdeneaua, dar s-a ieftinit franzela
Dacă pâinea albă s-a ieftinit cu vreo 20 de bani grație adaosului plafonat, merdeneaua s-a scumpit cu 50 de bani și încă de vreo 2-3 săptămâni. Încă o dovadă că fiecare comerciant s-a pregătit în felul lui pentru marea ieftinire de la 1 august.
Adevărul este că merdeneaua – care se vinde, acum, la un preț de 5,5 lei bucata la un lanț cunoscut de simigerii din Capitală și are fanii ei, ce-i drept – nu se află pe lista celor 14 alimente de bază pentru care au fost limitate cotele de adaos comercial, dar nici grâul nu pare să se fi scumpit așa spectaculos, ba dimpotrivă.
Sau poate cumva comercianții se gândesc să le mărească leafa salariaților într-un sector în care forța de muncă este deficitară, iar pakistanezii, srilankezii sau ce nații or mai fi au ajuns maeștri patiseri pe plaiurile mioritice, casieri și cam tot ce se poate.
Realitatea dură este că și aceștia sunt greu de convins să stea mai mult de câteva luni pe post, iar dovada sunt anunțurile de angajare pe care le vedem la mai toate patiseriile mari din Capitală, de exemplu.
Apropo, a crescut prețul și la covrigi, cel mai bun indicator al scumpirilor, în general, la români.
Citeste si Cine este fermierul care are peste 10.000 de vaci și lucrează 7.000 ha de teren în România