Salariații de la Apele Române învață să acorde primul ajutor
O parte dintre salariații Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea învață cum să acorde primul ajutor în situații care pun viața unei persoane în pericol.
Deoarece instituția administrează lucrări/construcții hidrotehnice situate în zone izolate sau îndepărtate de localități, ceea ce presupune un timp mai mare până la sosirea unui echipaj medical specializat, la cursuri participă cu prioritate, salariații care lucrează la baraje sau formațiile de lucru din aceste zone.
În timpul cursului participanții învață să efectueze resuscitare cardio pulmonară, utilizarea defibrilatorului extern automatizat, recunoașterea stării de inconștiență, punerea persoanei inconștiente în poziția laterală de siguranță, eliberarea căilor respiratorii, manevra Heimlich.
Primul ajutor de bază este doar un ajutor temporar acordat în caz de urgență pentru salvarea vieții, prevenirea unor complicații ulterioare și ameliorarea suferințelor până în momentul în care un serviciu medical adecvat poate să intervină.
Cursurile sunt gratuite și sunt realizate de către personal autorizat din cadrul Fundației Leul Albastru, o organizație non-guvernamentală care funcționează în ariile de acțiune educațională, socială și medicală, sprijinirea copiilor aflați în situații de risc prin programe educaționale și acțiuni umanitare.
Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea este instituția publică a cărei activități se referă la cunoașterea, protecția, punerea în valoare și utilizarea durabilă a resurselor de apă, precum și administrarea infrastructurii Sistemului de gospodarire a apelor. ABA Argeș Vedea îşi desfaşoară activitatea pe teritoriile a şase judeţe: Argeş, Dâmboviţa, Olt, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi municipiul Bucureşti, prin tot atâtea Sisteme de Gospodărire a Apelor, acoperind bazinele hidrografice ale râurilor Argeş, Vedea, Călmăţui şi fluviul Dunărea