Sarmale dietetice, recomandate de medicul nutriționist Anca Hâncu
Sarmalele sunt gustoase, dar uneori pot crea probleme, mai ales dacă sunt preparate respectând întocmai rețetele tradiționale. Soluția vine de la medicul nutriționist Anca Hâncu: sarmale dietetice.
Avantaje
Sarmalele dietetice sunt la fel de gustoase, sunt sănătoase și în plus nu ne îngrașă.
Pentru preparea lor se va înlocui carnea de porc grasă cu un amestc de cotlet și carne de pasăre sau se poate folosi numai carne de pasăre, ideală fiind cea de curcan.
Varza murata va fi desărată pentru a elimina excesul de sare, care știm că este contraindicată persoanelor hipetensive. De asemenea, se va adăuga o cantitate mai mică de orez.
Pentru a obține un gust plăcut sunt recomandate condimente: piper, cimbru, boia dulce, dar și plante aromatice: mărar tocat, coriandru, busuioc , foi de dafin.
Medicul nutriționist Anca Hâncu spune că de sărbători ne putem bucura de toate preparatele ”cu măsură și cu inteligență”. Adică, vom mânca la o masă 2-3 sarmale chiar în varianta dietetică, cu un iaurt de bună calitate, în locul smântânei.