Scandalul Romarm. Ministerul Economiei nu știe dacă să-l dea afară sau nu, pe Gabriel Țuțu
Ministerul Economiei nu știe dacă să-l dea afară sau nu pe Gabriel Țuțu, de la Romarm, deși acesta este judecat pentru că a vândut măști neconforme către Ministerul Apărării.
Ministerul Economiei a solicitat companiei Romarm să trimită o scrisoare către instanţe pentru a clarifica situaţia juridică a directorului general, Gabriel Ţuţu, a afirmat luni ministrul Economiei, Florin Spătaru, în contextul în care şeful Romarm este cercetat de DNA în dosarul măştilor neconforme.
„Am solicitat companiei Romarm să trimită o scrisoare către instanţe pentru a clarifica situaţia juridică a domnului Gabriel Ţuţu. În urma răspunsului pe care îl vom primi vom lua deciziile corespunzătoare, urmând să analizăm contractul de mandat şi valabilitatea acestui contract, în această situaţie. (…) Vreau să las instanţele judecătoreşti să decidă asupra acelor contracte. Ce pot să vă spun este că atât subsidiarele companiei Romarm, cât şi compania Romarm au furnizat cu succes pe piaţa internă, dar şi pe piaţa internaţională, produse care sunt apreciate – aşa că în domeniul militar pot să vă spun că avem un nume bun, iar compania Romarm va funcţiona cu Consiliul de Administraţie şi cu conducerea acestei companii fără sincope. Ne vom asigura ca noi, Ministerul Economiei, să luăm deciziile corespunzătoare în funcţie de informaţiile pe care le primim”, a menţionat Florin Spătaru.
Citește și: Prima reacție a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu: Nu știu nimic despre arestarea mea
El a fost întrebat de jurnalişti ce măsuri a luat Ministerul Economiei pentru a clarifica situaţia de la Romarm.
Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.
Citește și: Dosarul măști pentru MApN. DNA cere arestarea pentru Alex Pițurcă și Gabriel Țuțu
Declaraţiile au fost făcute luni, în cadrul unei conferinţe de presă, cu ocazia semnării unui Memorandum de Înţelegere pentru cooperare industrială dintre Compania Naţională Romarm SA şi Hanhwa Aerospace.