Se desființează opt instituții din subordinea Primăriei Capitalei. Reorganizări și la Poliţia locală şi Administraţia spitalelor

Publicat: 22 iun. 2024, 19:07, de Corina Oprea, în Administratie , ? cititori
Se desființează opt instituții din subordinea Primăriei Capitalei. Reorganizări și la Poliţia locală şi Administraţia spitalelor
Se desființează opt instituții din subordinea Primăriei Capitalei. Reorganizări și la Poliţia locală şi Administraţia spitalelor

Opt instituții și direcții subordonate Primăriei Capitale vor fi desființate, iar activitatea și personalul lor vor fi transferate altor structuri până pe 15 iulie. Decizia va fi discutată în ședința de vineri a Consiliului General al Capitalei, conform unor proiecte de hotărâre.

Schimbări în Primăria Capitalei

Pe agenda ședinței se află și alte proiecte privind reorganizarea instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei. Aceste propuneri de reorganizare sunt realizate în conformitate cu Legea 296/2023, care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

În esență, măsurile urmăresc să limiteze funcțiile de conducere la un procent de 8%, conform prevederilor Legii 296/2023.

În cadrul reorganizării instituțiilor subordonate Municipalității, activitatea și personalul Direcției Generale de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public vor fi transferate la Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului.

În prezent, Centrul de Cultură are 51 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar Direcția de Arhitectură Peisagistică are 64 de posturi, dintre care 8 de conducere. Noua organigramă va cuprinde 98 de posturi, dintre care 8 de conducere.

De asemenea, Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural Expo Arte și Centrul pentru Tineret vor fi integrate în Școala de Artă București, care va fi reorganizată și redenumită în Școala de Belle Arte. Aceasta va avea 72 de posturi, dintre care 5 de conducere. În prezent, cele patru instituții cumulează 89 de posturi aprobate.

Centrul pentru Seniori va fi transferat la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), care astfel va ajunge la un total de 884 de posturi, dintre care 49 de conducere. În prezent, Centrul pentru Seniori are 47 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar DGASMB are 864 de posturi, dintre care 70 de conducere.

Activitatea și personalul Centrului de Protecție a Plantelor vor fi transferate la ALPAB. Aceasta va duce la creșterea numărului total de posturi de la 371 la 386 și a posturilor de conducere de la 22 la 24. Centrul de Protecție a Plantelor are în prezent 47 de posturi, dintre care 5 de conducere.

Centrul Cultural Lumina își va transfera activitatea și personalul la Creart. Lumina are în prezent 15 posturi, iar Creart are 49, rezultând o instituție unificată cu 54 de posturi, dintre care 4 de conducere.

Activitatea și cele 8 posturi ale Casei Artelor Dinu Lipatti vor fi transferate Muzeului Municipiului București.

Un alt proiect prevede reducerea numărului de posturi din Primăria Capitalei de la 1.272 la 1.175. Din acestea, 976 vor fi funcții publice, dintre care 93 de conducere, 196 funcții contractuale, dintre care 7 de conducere, și 3 funcții de demnitate publică.

Reorganizarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale va reduce numărul de posturi de la 1.399 la 1.302, iar numărul posturilor de conducere va scădea de la 72 la 51.

La Direcția Generală a Poliției Locale, numărul de posturi va fi redus de la 514 (47 de conducere) la 433 (23 de conducere).

Pe ordinea de zi a ședinței se află și proiecte pentru aprobarea organigramelor, numărului total de posturi și regulamentelor de organizare și funcționare pentru 13 teatre din Capitală, precum și pentru Opera Comică pentru Copii.

Alte proiecte vizează organigramele instituțiilor Proedus, Arcub, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane.