Secţiunea Suplacu de Barcău – Chiribiş a Autostrăzii Transilvania a fost relansată în licitaţie
Secţiunea Suplacu de Barcău – Chiribiş (26,35 km) a Autostrăzii Transilvania a fost relansată în licitaţie, iar 15 martie 2023 este data limită pentru depunerea ofertelor, a anunţat, joi, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.
„Contractul finanţat prin fonduri europene prevede 24 de luni (6 de luni pentru etapa de proiectare si 18 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor) iar suma alocată este de 937,53 milioane de lei (fără TVA)”, a scris Pistol, pe pagina sa de Facebook.
Constructorul care va câştiga acest contract trebuie să execute o serie de lucrări printre care: 3 viaducte, 8 pasaje, 8 poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.650 m peste lac de acumulare.
Lucrările la acest lot au fost abandonate după rezilerea contractului Bechtel, în anul 2013.
CNAIR a reuşit să mai atribuie o dată contractul în anul 2015 dar constructorul spaniol nu a reuşit să se mobilizeze, iar contractul a fost reziliat din nou în anul 2016.
Anunţul de participare la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii de autostradă Suplacu de Barcău-Chiribiş, transmis JOUE
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) anunţul de participare la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiş.
„Miercuri, 04.01.2023, CNAIR a transmis spre publicare în JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene) anunţul de participare aferent contractului de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia, respectiv pentru finalizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borş, Subsecţiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiş (km 4+200 – km 30+550), în lungime de 26,35 km”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Potrivit sursei citate, data-limită pentru primirea ofertelor este 15 martie 2023, iar durata contractului se întinde pe 24 de luni, din care şase luni pentru etapa de proiectare şi 18 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor.
Valoarea estimată a contractului este de 937.532.814,55 lei (fără TVA), sursa de finanţare fiind asigurată prin fonduri europene nerambursabile.
CNAIR precizează că licitaţia pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie va fi vizibilă în SICAP ulterior publicării anunţului de participare în JOUE.