Secundele de glorie ale lui Pavel Popescu de la ANCOM: s-a pozat cu Elon Musk

Publicat: 25 sept. 2024, 08:25, de Cristian Matache, în ACTUALITATE , ? cititori
Secundele de glorie ale lui Pavel Popescu de la ANCOM: s-a pozat cu Elon Musk

Pavel Popescu, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), a anunțat că a avut o întâlnire memorabilă cu Elon Musk, „cel mai inteligent și bogat om al planetei”, după ce a fost prezentat de către prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni. Într-o postare publică, Popescu a subliniat că întâlnirea a fost o oportunitate de a discuta despre potențiala implicare a lui Musk în România și despre motivele pentru care acesta ar trebui să viziteze țara noastră.

„Bogăția lui Elon Musk nu constă doar în averea sa de 250 de miliarde de dolari, ci și în echipele pe care le-a format și în realizările sale impresionante pentru umanitate”, a declarat Popescu, subliniind valoarea pe care antreprenorul și companiile sale, precum SpaceX și Tesla, o aduc la nivel global.

România, pe radarul lui Elon Musk

Popescu a evidențiat importanța României în contextul tehnologic și al dezvoltării ingineriei de vârf. „Obiectivul meu a fost unul clar: România. I-am explicat lui Elon de ce România este importantă pentru el și de ce ar trebui să ne viziteze cât mai curând”, a afirmat acesta. Un argument puternic în sprijinul invitației sale a fost implicarea directă a doi ingineri români de top care conduc echipe importante în cadrul SpaceX. Cei peste 300 de membri din echipa SpaceX cu care Popescu a interacționat în Statele Unite sunt coordonați de acești ingineri, o dovadă a talentului românesc în industria tehnologică de vârf.

Popescu nu a oferit detalii suplimentare despre o posibilă vizită a lui Musk în România, însă invitația sa și dialogul purtat cu acesta reprezintă un pas important în aducerea în prim-plan a potențialului României pe scena globală a inovațiilor tehnologice.

Elon Musk, fondatorul companiilor SpaceX și Tesla, este cunoscut pentru ambițiile sale de a revoluționa domenii precum transportul electric, explorarea spațială și inteligența artificială, iar o eventuală colaborare cu România ar putea deschide noi oportunități pentru dezvoltarea tehnologică din țara noastră.