Șefa DSP Bacau încasează spor pentru tastatul la calculator
Șefa DSP Bacău, Mihaela Arim, încasează un spor de 12% pentru că îi este afectată memoria și vederea. Cireșa de pe tort o reprezintă, însă tastatul la calculator care este perceput drept pericol de angajații DSP Bacău.
Medicul Mihaela Arim, încasează lunar un spor de 12% la salariul de bază, ce înseamnă 1.200 de lei în fiecare lună.
Angajații primesc acest spor pentru că memoria și vederea de luarea deciziilor, adică exact ceea ce trebuie să facă conform fișei postului și pentru care sunt remunerați le sunt afectate.
„Solicitare neuro-psihosenzorială (atenție, memorie, văz) în cursul activităților ce implică analiza și emiterea de decizii în timp util, incluzând și gestionarea diverselor stări conflictuale și litigii”, se menționează în buletinul de analiză.
Și susținerea audiențelor reprezintă un risc de îmbolnăvire și îi îndreptățește să primească spor de condiții vătămătoare.
„Risc de îmbolnăvire prin contactul cu adresanți bolnavi sau aparținători ai acestora (bacterii, fungi, virusuri) sau în stare de purtători, în cursul activităților specifice (audiențe, activități de investigație și cercetare a diferitelor probleme specifice în unități sanitare sau la cererea diferiților solicitanți)”, au stabilit reprezentanții DSP Bacău.
Reclamațiile și petițiile prezintă și ele un pericol real pentru angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău.
„Risc toxico-alergic generat de contactul cu documente, registre, evidente contabile, facturi, acte medicale provenite, reclamații, petiții, din diverse surse (unități sanitare, petenți) fișe de tratament, acte cu vechime variabilă, arhivate și în diverse stări de degradare care generează pulberi celulozice, minerale, cerneluri vechi”, consemnează medicii în buletinul de analiză.
Cireșa de pe tort o reprezintă tastatul la calculator care este perceput drept pericol de angajații DSP Bacău.
„Gestualitate specifică ce implica solicitarea extremităților distale (articulații) ale membrelor superioare, specifice în cursul activității de introducere a datelor pe PC, sistem informatic și redactare în timp redus a unui volum mare de date”, se mai arată în buletinul de expertiză întocmit de medicii DSP Bacău.