Segmentul de asigurări care creşte puternic în România
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/03/disability-8122197_1280.jpg)
Românii au încheiat peste două milioane de poliţe de asigurări de viaţă în primele nouă luni ale anului 2024, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, potrivit Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) şi datelor oficiale ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Creştere de 40% faţă de anul 2021
„Românii sunt protejaţi de mai mult de 2 milioane de poliţe de asigurare de viaţă, arată datele oficiale publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru primele 9 luni ale anului trecut. Cifra reflectă o creştere de 16% faţă de aceeaşi perioadă din 2023 şi de 40% faţă de 2021. În acelaşi timp, şi indemnizaţiile plătite în baza acestor asigurări în primele nouă luni ale anului trecut au crescut cu 15%„, a precizat UNSAR.
Allianz-Ţiriac: Asigurările de viață au avut cel mai mare ritm de creștere în portofoliu, peste media pieței
Asigurările de viață au avut cel mai mare ritm de creștere în portofoliu în 2024, peste media pieței, spune compania Allianz-Ţiriac, unul din cei mai mari jucători pe piaţa asigurărilor din România.
„De câțiva ani, mobilizăm resurse și acordăm o atenție deosebită dezvoltării asigurărilor de viață și sănătate. Doar în 2024, aceste asigurări au înregistrat un avans de patru ori mai mare decât ritmul total de creștere la nivelul companiei. Credem cu tărie că pentru a atinge întregul potențial local de bunăstare trebuie să protejăm ce avem cel mai de preț – viața și sănătatea. De aceea, ne propunem să ajungem la cât mai multe persoane cu o astfel de asigurare și să depășim 1 miliard de lei din activitățile de viață și sănătate în următorii ani”, a spus Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări.
La finalul lui 2024, peste 1,6 milioane de persoane și companii beneficiau de protecție financiară, dintre care peste 235.000 de clienți dețineau o asigurare de viață, în creștere cu 23% față de anul 2023, a precizat compania de asigurări.
Pe de altă parte, specialiştii UNSAR susţin că multe familii din România continuă să se confrunte cu un deficit semnificativ de protecţie financiară, iar un studiu anual al asociaţiei arată că diferenţa dintre resursele disponibile şi cele de care ar avea nevoie o familie într-o situaţie dificilă este, în medie, de circa 154.000 de lei.
Datele oficiale relevă faptul că asigurătorii din România plătesc despăgubiri de 5,2 milioane de euro în fiecare zi calendaristică.