Sendviș cu ton, dar care nu conține de fapt ton!
În urma unor analize de laborator asupra sendvişurilor cu ton de la Subway, americanii nu au reușit să identifice ADN de ton.
Un reporter a cumpărat sendişuri cu ton de la trei magazine Subway din Los Angeles, apoi le-a dus la un laborator specializat în testarea peştelui. Cercetătorii nu au reuşit să identifice nicio specie de acest gen.
„Există două concluzii: este atât de procesat încât, oricât am putea scoate, nu reuşim să facem o identificare, sau nimic de acolo nu e ton”, a declarat pentru NYTimes un purtător de cuvânt al laboratorului, potrivit The Guardian.
În luna februarie, când Inside Edition a făcut un test similar bazat pe mostre din New York, un laborator din Florida, Applied Food Technologies, a confirmat prezenţa tonului în sandvişuri.
În luna ianuarie, doi clienţi din California au deschis un proces susţinând că produsele „sunt făcute din orice, dar nu din ton”.
Reclamanţii au susţinut că acestea conţin „un amestec de diverse fierturi”, ingrediente „amestecate împreună, pentru a imita aspectul de ton”.
Subway, care are peste 22.000 de magazine în SUA, s-a confruntat cu mai multe procese, inclusiv unul colectiv în care a fost susţinut că sandvişurile de 30 de centimetri aveau, de fapt, dimensiunea de 27 de centimetri.