Sfaturi pentru slăbit: Un aliment care costă 1 leu te poate ajuta în acest proces
Unul dintre alimentele care are beneficii mari pe toate planurile și care este recomandat de toți medicii este oul și costă doar 1 leu.
Nutriționistul Gianluca Mech ne oferă 10 alternative sănătoase din care putem alege pentru a sta departe de răcelile de sezon.
Perioadele de tranziție între anotimpuri supun organismul nostru la un mai mare efort de acomodare. Astfel, este foarte important să consumăm alimente care să ne stimuleze imunitatea și să ne ajute să nu ne îmbolnăvim așa ușor.
Alimente pentru imunitate, sărace în calorii
Ouă – conțin vitaminele D și B12, precum și minerale precum zinc, fier și seleniu. Toate ne susțin sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.
Supă de pui – ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea răcelilor. Cercetătorii au descoperit că supa de pui ajută la încetinirea mișcării neutrofilelor. Acestea sunt celulele albe din sânge care ne apără împotriva infecțiilor, dar care sunt totodată parțial responsabile de procesele inflamatorii din organism.
Miere – Există studii care arată că este eficientă în prevenirea infecțiilor bacteriene și virale. Este însă extrem de important să consumăm mierea cu măsură. Conținutul ridicat de zahăr poate împiedica sistemul imunitar să își facă treaba.
Iaurt – este o sursă excelentă de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Conține o mulțime de bacterii probiotice care ajută la protejarea sistemului imunitar, conform Antena 3.
Ovăz – bogați în fibre, magneziu, zinc și antioxidanți, fulgii de ovăz ajută organismul să elimine toxinele. Astfel, sistemul nostru imunitar va funcționa la parametri normali.
Ghimbir – este excelent pentru a reduce durerea și inflamația în cazul unei răceli. Studiile arată că îmbinarea ghimbirului cu miere și consumul zilnic al unei lingurițe din acest amestec ajută la întărirea sistemului imunitar.
Kiwi – conțin o mulțime de nutrienți esențiali, inclusiv folat, potasiu, vitamina K și vitamina C. Vitamina C stimulează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva infecțiilor, în timp ce ceilalți nutrienți ajută restul organismului să funcționeze corect.
Ceai verde – atât ceaiul verde, cât și cel negru, conțin flavonoide (antioxidanți). Ceaiul verde conține în plus și epigalocatechin galat (EGCG), un alt antioxidant puternic. Acesta susține buna funcționare a sistemului imunitar.
Lămâi și portocale – sunt esențiale și în acest sezon. Ele reprezintă o sursă naturală de vitamina C și întăresc sistemul imunitar. În plus, vitamina C este recomandată în infecțiile tractului respirator.