Simulare bacalaureat 2021 – geografie. Ce subiecte au primit elevii claselor a XII-a

Publicat: 24 mart. 2021, 12:55, de Irina Maria Mari, în Educație , ? cititori
Simulare bacalaureat 2021 - geografie. Ce subiecte au primit elevii claselor a XII-a

Elevii claselor a XII-a și XIII-a, de la clasele cu profil uman, susțin, astăzi, simularea examenului de bacalaureat la geografie. Testarea are loc în cadrul probei la alegere a profilului și specializării.

Subiecte Simulare bacalaureat 2021 – geografie

Foto: ziarulunirea.ro

Simulare bacalaureat 2021 – geografie

După ce luni au susținut simularea la limba și literatura română și marți, cea obligatorie a profilului –  istorie, astăzi, elevii claselor a XII și a XIII susțin proba la alegere a profilului. În cazul celor care studiază într-o clasă de uman, examenul este la alegere între geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie.

Materia din care se dă simularea la geografie

Potrivit Ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial, elevii de clasa a XII-a care susțin simularea la geografie, au de pregătit toată materia cuprinsă în programa pentru bacalaureat, fără excepții.

Condițiile în care se susține simularea bacului la geografie

Citește și: Încep examenele de simulare pentru bacalaureat și evaluarea națională

Simularea va respecta toate standardele examenului propriu-zis, având scopul de a-i obișnui pe elevi atât cu tipul subiectelor cât și cu atmosfera de examen.

Astfel, accesul elevilor în unitățile de învățământ se face până cel târziu la ora 8.30. Ei sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Proba începe la ora 9.00, când în fiecare sală se deschid plicurile cu subiectele multiplicate.

Liceenii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care au fost distribuite toate subiectele în clasă.

Elevii trebuie să știe că au voie să folosească doar pastă/cerneală albastră pentru scris și creion negru în cazul în care au de făcut desene.

Și în timpul simulării, la fel ca în cazul examenului de bacalaureat din iunie, sălile sunt monitorizate audio-video, este interzisă introducerea în săli a obiectelor tip ghiozdan, rucsac, genți, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări; mijloace electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Pe parcursul celor trei ore de examen, elevii nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul; cei surprinși în aceste situații pot fi eliminați din simulare

Ce se întâmplă cu notele obținute la simulare bacalaureat 2021 – geografie

Potrivit ordului de ministru, notele obținute la simulare nu se trec în catalog, nu se contestă și nu sunt făcute publice.

 Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

După analizarea lucrărilor și discutarea acestora cu elevii, unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite la Ministerul Educației.

Citește și: Simulare Evaluare Națională și Bacalaureat 2021. Cum vor fi susținute examenele în localitățile plasate în carantină

Calendar Simulare BAC 2021

22 martie 2021 – Limba și literatura română

23 martie 2021 – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie

24 martie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării

25 martie 2021 – Limba și literatura maternă

31 martie 2021 – Afișarea rezultatelor

La fel ca și în cazul examenului de bacalaureat 2021, materiile cuprinse în simularea Bacului sunt: limba și literatura română, maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

În 2020 simulările nu au mai fost organizate din cauza pandemiei, iar anul acesta ministrul Sorin Cîmpeanu a revenit la practica veche a simulărilor doar la clasele terminale, în contextul celui de-al doilea val pandemic.

După simulările din această săptămână, elevii vor avea timp să pregătească restul materiei pentru examenul care va începe pe 14 iunie 2021.

Citește și: Bacalaureat 2021: Noile teste de antrenament pentru elevi

Calendar BAC 2021

31 mai – 4 iunie 2021      Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

4 iunie 2021        Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

14-16 iunie 2021              Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

16-17 iunie 2021              Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

18-23 iunie 2021              Evaluarea competențelor digitale – proba D

23-25 iunie 2021              Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

28 iunie 2021     Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

29 iunie 2021     Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

30 iunie 2021     Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

1 iulie 2021         Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

5 iulie 2021         Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00

6-9 iulie 2021     Rezolvarea contestațiilor

9 iulie 2021         Afișarea rezultatelor finale