Șoferii STB care blochează transportul în comun din București, chemați la Poliție
O parte din angajații Serviciului de Transport București (STB) care încă se află în grevă, pentru a patra zi consecutivă, sunt deja audiați de Poliție. S-au făcut plângeri penale pe numele greviștilor.
La ora actuală, câțiva dintre angajații STB care au blocat transportul în comun din București și au provocat greva ilegală, sunt audiați de Poliție. S-au făcut deja plăngeri penale pe numele celor care au declanșat greva spontană a angajaților STB.
Directorul general al STB, Adrian Criț, a declarat, în urmă cu puțin timp, într-o conferință de presă, că greva trebuie să înceteze, deoarece pierderile produse de inactivitate sunt imense. “Patru zile de grevă afectează foarte mult ocietatea. Nu vom mai avea bani să plătim salariile, furnizorii și facturile. Societatea riscă să falimenteze”a declarant directorul general al STB. Acesta a sublinit faptul că-I așteaptă pe angajați să vină cu propuneri și soluții.
Un număr de 183 de vehicule erau pe traseu duminică dimineaţa, la ora 9:00, dintr-un total programat de 791.
Astfel, pe traseele din Capitală circulau 168 de tramvaie şi de troleibuze şi alte 15 autobuze.
Şeful STB a estimat pierderile provocate după trei zile de grevă la circa 20 milioane lei şi a avertizat că societatea ar putea intra în insolvenţă, dacă angajaţii nu îşi vor relua activitatea.
Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii.
Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti au susţinut în repetate rânduri că nu este vorba de o grevă ci de o încetare voluntară a lucrului de către salariaţii de la STB SA şi au transmis că sindicaliştii nu au iniţiat şi nu au organizat prezentul protest.