„Sora” fostului ambasador Zuckerman trage sfori pentru a prelua Ambasada SUA de la București!

Publicat: 30 nov. 2022, 15:48, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
„Sora” fostului ambasador Zuckerman trage sfori pentru a prelua Ambasada SUA de la București!
Kathleen Kavalec

Kathleen Ann Kavalec a fost audiată marți noaptea, de către Senatul american, pentru funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii la București. Ea a fost propusă, în iunie, de președintele american Joe Biden. Ceea ce face „inedită” această situație este faptul că Kathleen Kavalec este „sora” lui Adrian Zuckerman – fost ambasador al Statelor Unite în România, din perioada administrației Trump!

Prin urmare, „sora” lui Adrian Zuckerman este în cărți să conducă diplomația la București! Ea a mai lucrat în România ca atașat cultural la ambasada de la București. Viitoarea ambasadoare a amintit la audierea de azi noapte că a fost la summitul NATO de la București în 2008, iar de Revelionul din 2007 a fost cu familia la Sibiu, unde primar era președintele Klaus Iohannis!

„De ce pleacă Zuckerman așa în mare grabă?”

Iată ce scria jurnalistul Cornel Nistorescu pe 12 ianuarie 2021, cu ocazia plecării din postul de ambasador în România a lui Zuckerman: „În mandatul româno-americanului Adrian Zuckerman, România a făcut achiziții uriașe de armament. Nici el nu mai știe în valoare de cît. Și nici noi. La ultima sa călătorie în vestul țării, pe la jumătatea lui decembrie, româno-americanul Zuckerman se lingea pe bot ca vulpea și ne zicea că „revoluția nu s-a terminat. Mai sunt baroni roșii” de păpat ca afacerile cu americanii să poată merge strună. Cam acesta era sensul ultimei sale declarații, făcute mai mult cu picioarele! Din păcate, nici președintele Iohannis, nici premierii Orban și Cîțu, nici ministrul Apărării nu au făcut publice toate contractele încheiate cu parteneri americani și nici valoarea contractelor. Într-o bună zi, vom afla și asta și, probabil, ne vom cruci. Și de sume și de inutilitatea lor!

Și, totuși, de ce pleacă Zuckerman așa în mare grabă? A încheiat mandatul sau numai afacerile? Sau lucrurile sunt mai complicate și trebuie să amînăm lămurirea lor!

Oricum, ambasadorul care s-a plimbat pe la ministere ca pe la barurile din New York, comandînd plăcinte și contracte, călcînd în picioare toate cutumele diplomatice, se cară în mare grabă de parcă ar șterge putina. Spre rușinea președintelui și a guvernului României care n-au fost capabili să îi impună un minim respect.

Duceți-vă sănătos, domnule Zuckerman! Vă însoțesc sute de mii dacă nu milioane de înjurături!”.

Cine e Kathleen Ann Kavalec

Joe Biden a nominalizat în iunie anul acesta prima femeie ambasador al SUA în România. Kathleen Kavalec a fost nominalizată pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Fost atașat cultural al SUA la București la jumătatea anilor 2000, Kathleen Kavalec este șef de misiune la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina. Anterior, ea a ocupat funcția de secretar adjunct adjunct în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat SUA. Totodată, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct de misiune al Misiunii SUA UNESCO la Paris.

Ea a supervizat programe importante de asistență externă și a fost director pentru prevenirea conflictelor în Biroul Coordonatorului pentru Reconstrucție și Stabilizare. În cariera diplomatică, Kathleen Kavalec a fost consilier politic al Ambasadei SUA de la Kiev și a activat și la Ambasada SUA la Moscova.

Ce a spus Kathleen Ann Kavalec în cadrul audierii de azi noapte

Spicuim din ceea ce a declarat Kathleen Ann Kavalec în cadrul audierii din 29 noiembrie, de către Senatul american, pentru funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România:

„(…) Sunt onorată să apar astăzi în fața dumneavoastră în calitate de candidat al președintelui Biden pentru funcția de ambasador al SUA în România. În timp ce vorbim, secretarul Blinken se află la București, ceea ce subliniază importanța parteneriatului nostru de lungă durată cu România. Vă mulțumesc pentru considerația acordată nominalizării mele.
Permiteți-mi mai întâi să-i prezint pe soțul meu, Mark Taplin și pe cei trei copii ai mei, Ben, Sam și Gwen. Vreau să le mulțumesc din suflet pentru tot sprijinul extraordinar pe care mi l-au oferit în cariera mea.
Am avut plăcerea de a servi în România, ca atașat cultural la Ambasada SUA din București. În acest rol, am călătorit în toată țara pentru a ne desfășura programele de diplomație publică (…).
Am moștenit aprecierea pentru schimburile culturale de la regretatul meu tată, un instructor spaniol, bursier Fulbright și susținător al bunelor abilități de comunicare, care sunt esențiale pentru o diplomație eficientă. În cariera mea diplomatică, m-am concentrat pe construirea de coaliții, dezvoltarea relațiilor și ascultarea. Dacă se confirmă, aștept cu nerăbdare să aplic aceste și alte principii diplomatice de bază în relația vitală a Americii cu România.

În acest scop, vă rog să-mi permiteți să-mi subliniez prioritățile politice care îmi vor ghida activitatea în calitate de ambasador al SUA în România, dacă sunt confirmate. În primul rând, mă voi angaja în susținerea siguranței și securității echipei noastre (n.r.- de la Ambasada SUA din România) și a cetățenilor americani care trăiesc, lucrează și călătoresc în România.

În al doilea rând, dacă va fi confirmat, voi promova cooperarea noastră cu România în chestiuni vitale de securitate. De la sfârșitul dictaturii comuniste în 1989, România a făcut progrese remarcabile în construirea unei veritabile democrații și economie de piață. România a clarificat, încă de la început, că scopul său era să adere la NATO și Uniunea Europeană și, prin muncă și determinare, țara și oamenii săi au reușit. Am fost prezentă în 2008 când România a găzduit summitul NATO de la București, un motiv de mândrie pentru întreaga țară. Eu și familia mea ne-am alăturat sărbătorilor de la Sibiu de Revelion 2007 – conduse de primarul de atunci, actual președinte Klaus Iohannis – care au salutat aderarea oficială a României la UE.

Astăzi, România este un model pentru alți membri NATO. Ea și-a bugetat 2% din PIB pentru apărare și, cel mai recent, s-a angajat să-și majoreze bugetul pentru apărare la 2,5%, o mare parte din acesta fiind alocată achiziționării de echipamente din SUA în efortul său robust de modernizare. Găzduiește forțe multinaționale ale NATO și este un contribuitor de lungă durată la misiunile și operațiunile NATO din întreaga lume. Dacă se confirmă, voi continua să consolidez această cooperare în materie de securitate.

Sunt hotărâtă să lucrez îndeaproape cu România în timp ce suntem uniți împotriva războiului neprovocat, nejustificat și oribil al Kremlinului împotriva Ucrainei. Hotărârea fermă a României a fost deosebit de lăudabilă în această criză. Țara și oamenii ei au primit, cu brațele și inimile deschise, peste două milioane și jumătate de refugiați ucraineni, dintre care peste 85.000 rămân în țară, și i-au sprijinit cu generozitate pe acești refugiați cu asistență critică și servicii esențiale. În plus, România a sprijinit sancțiuni fără precedent pentru a slăbi mașina de război a lui Putin și a ajutat Ucraina printr-o gamă largă de alte eforturi umanitare și de securitate.

Nici România nu s-a ferit să respingă încercările Republicii Populare Chineze de a impune aranjamente economice coercitive țărilor din Europa Centrală. România a adoptat o legislație 5G care exclude furnizorii neîncrezători din licitația sa 5G, a blocat o mai mare implicare a RPC în industria nucleară civilă a României și a instituit o legislație solidă de screening a investițiilor pentru a-și proteja infrastructura critică.

Dacă va fi confirmat, voi coordona îndeaproape cu autoritățile române pentru a contracara eforturile guvernului RPC de a urma măsuri care ar slăbi securitatea națională sau situația economică a României.
De asemenea, mă angajez să lucrez la aprofundarea și extinderea cooperării noastre economice cu România. Voi încuraja eforturile României de a promova un climat de afaceri care să faciliteze investițiile din SUA. Eforturile țării de a promova tehnologiile de energie curată, inclusiv în domeniul nuclear și al altor surse regenerabile, sunt deja un model pentru regiune.
În cele din urmă, sunt pregătită să susțin eforturile României de a lupta împotriva corupției și de a-și consolida instituțiile democratice, inclusiv în sprijinirea unei mass-media libere și independente.
În concluzie, mă voi angaja să extind parteneriatul nostru american de lungă durată cu România. În acest an, Statele Unite și România sărbătoresc cea de-a 25-a aniversare a Parteneriatului nostru strategic bilateral. Aștept cu nerăbdare să fac următorii pași în construirea pe această bază puternică”.

Kathleen Ann Kavalec, vorbitoare de limba rusă

Ea a fost, de asemenea, coordonator adjunct pentru  Asistența SUA pentru Europa, Eurasia și Asia Centrală și a fost director pentru prevenirea conflictelor în Biroul Coordonatorului pentru Reconstrucție și Stabilizare.

Misiunile ei în străinătate au inclus servicii în diverse locații, inclusiv Rusia, Ucraina, România și Brazilia. Ea este beneficiară a mai multor premii ale Departamentului de Stat, precum și a unui premiu de rang prezidențial.

Limbile pe care le vorbește sunt rusa, franceza, spaniola, portugheza și română. Este căsătorită și are trei copii.

Kavalec a fost în contact cu personalul lui Obama, care încerca să îl demită pe Trump

După cum informa The Gateway Pundit în 2019, Kavalec a fost retrasă de la nominalizarea de ambasador în Albania de președintele SUA Donald Trump după ce s-a aflat de implicarea ei în falsa „afacere rusească” aruncată asupra lui Donald Trump de mașinăria globalistă din jurul lui Hillary Clinton.

Kavalec a comunicat cu autorul dosarului inventat, Christopher Steele, și a furnizat informații oficialului de top al Departamentului de Justiție, Bruce Ohr, înainte și după alegerile prezidențiale din 2016. După cum s-a dovedit, ea a fost în contact cu personalul lui Obama care încerca să îl demită pe președinte în mod fraudulos.

Kavalec s-a întâlnit, de asemenea, cu spionul britanic Christopher Steele folosit ca „front-man”, pentru a aranja falsa legătură Trump-Rusia. După cum a informat ActiveNews, Biroul Procurorului Special John Durham a confirmat la finalul anului trecut arestarea lui Igor Danchenko, o sursă cheie a fostului agent MI6 Christopher Steele. Pe baza informațiilor false ale lui Danchenko, Steele a întocmit dosarul care a constituit fitilul afacerii Russiagate și a inculpării lui Donald Trump.

Audierea doamnei Kavalec, în timp ce la București se afla secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

Audierea pentru funcția de ambasador în România a doamnei Kavalec a avut loc în timp ce la București se afla secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

„Mă bucur că avem această coincidență”, a precizat ministrul român de externe Bogdan Aurescu, la o conferință de presă comună organizată marți cu oficialul american. În fața senatorilor americani, Kathleen Ann Kavalec a spus că a mai lucrat în România ca atașat cultural la ambasada de la București.

„În acest rol, am călătorit în toată țara pentru a ne desfășura programele de diplomație și pentru a extinde rețeaua noastră de „American Corners” – centre de resurse unde românii pot afla mai multe despre cultura, istoria și guvernarea americană”, a spus Kavalec.

Apoi, ambasadoarea propusă și-a prezentat prioritățile pe care le va avea în România în cazul în care va fi confirmată în funcție. „În primul rând, mă voi angaja să asigur siguranța și securitatea echipei noastre, a cetăţenilor americani care locuiesc, lucrează şi călătoresc în România”, a expus Kathleen Ann Kavalec primul său obiectiv.