Sorin Cîmpeanu: Se fac demersuri pentru a se susține o testare non-invazivă în școli
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se fac demersuri pentru a exista o testare non-invazivă în școli, mult mai ușor de acceptat pentru părinți.
Ministrul Educației a făcut mai multe afirmații, în direct, la Digi24, la un an de la debutul pandemiei. De atunci și până în prezent, au fost luate în considerare trei scenarii pentru elevii care au învățat fie exclusiv online, fie în mod fizic la școală, fie în sistem hibrid.
„Avem un număr de 1.900 dintr-un total de 136.000 de clase suspendate din perspectiva prezenței fizice, avem de asemenea un număr de infectări care este mult sub media națională, ceea ce însemană că școala nu îmbolnăvește, școala dimpotrivă te ajută prin respectarea regulilor să te protejezi.
Este foarte important după un an de la declanșarea crizei să putem organiza evaluările de la a II-a, a IV-a și a VI-a cu prezență fizică, pentru a ști unde ne aflăm. Este foarte important să organizăm simulările pentru clasa a VIII-a și a XII-a cu prezență fizică pentru a ști unde ne aflăm și ce este de făcut, având în vedere că examenele naționale se apropie și dacă știm ce este de făcut trebuie să și facem prin intermediul programului național de ore remediale, la care va avea acces orice elev. Aceste pierderi trebuie recuperate cât mai mult și cât mai repede înainte de finalizarea acestui an școlar.
Conform ultimului ordin de ministru comun, prezența pentru simulări și evaluări la a II-a, a IV-a și a VI-a este permisă cu prezență fizică indiferent de scenariu, în toate școlile, cu excepția zonelor carantinate. Va trebui să vedem ce soluție alternativă putem găsi pentru derularea evaluărilor și simulărilor în cazul în care ele (localitățile) vor fi în continuare carantinate. Simulările pentru clasa a VIII-a și a XII-a încep în data de 29, respectiv 22 martie, să vedem care va fi situația la momentul respectiv.
Se fac demersuri pentru a se susține o testare non-invazivă care ar fi mai ușor de administrat pentru că nu necesită personal medical și mai ușor de acceptat pentru părinți pentru simplul fapt că este non-invazivă”, a transmis ministrul Educației.
Citește și:
- Consiliul Naţional al Elevilor: Solicităm sancţionarea contravenţională a profesorilor care nu-și declară veniturile din meditații
- Peste 200 de clase/grupe au suspendat predarea față în față în perioada 1-10 martie
- Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile”