Strania situație de la Târgoviște: arenă nouă, echipă retrogradată, dar se mai face un superstadion
Autoritățile din Târgoviște au prezentat macheta noului stadion ce se va ridica în oraș, în condițiile în care ”Eugen Rădulescu” tocmai au fost finalizat, după 4 ani de chin.
Târgoviște nu a reușit să își răsplătească fanii din punct de vedere sportiv pentru că a retrogradat în Liga 2, chiar la primul meci pe care l-a susținut pe noul ”Eugen Rădulescu”, arena care s-a aflat în reconstrucție de patru ani și care părea că nu se mai termină. Investiția totală a fost de 15 milioane de euro.
Pentru că ”Goe a fost cuminte”, edilii orașului s-au gândit să mai facă încă un stadion – Dâmbovița Arena! La prima vedere, sare în ochi pista de atletism, ceea ce ne duce cu gândul că pe viitorul stadion se vor practica mai multe sporturi și eventual va fi folosit și pentru alte activități, gen concerte.
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a prezentat pe pagina sa de Facebook un film cu Dâmbovița Arena, ”viitorul stadion din Târgoviște”.
O arenă nouă este binevenită, dar trebuie să ne uităm și la context. Tocmai a fost reinaugurat stadionul de la Curtea Domnească, pe care Chindia a jucat doar meciul fatidic cu Voluntariul și care a trimis-o în Liga 2.
Își permite Târgoviște să dețină două stadioane cu o singură echipă, și aceea aflată în mare deranj? Ok, Dâmbovița Arena va avea pistă de atletism, ceea ce va fi în avantajul acestui sport dar în dezavantajul fotbalului (căruia îi place tribunele aproape de gazon). Și ca să faci un stadion doar pentru pista de atletism, nu e nevoie să faci o arenă somptuoasă, cu bani mulți. Din imaginile prezentate, se vede că Dâmbovița Arena dorește să lovească mai mulți iepuri: fotbal, atletism. Dar fotbalul deja are o casă, chiar nouă în oraș.
Conform lui Ștefan, noul stadion, dispus pe subsol, parter și trei etaje, va avea o capacitate de 12.402 locuri, dar și:
– 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐚𝐭𝐥𝐞𝐭𝐢𝐬𝐦;
– 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟓𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐚𝐫𝐞, 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝟐𝟑 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝟐𝟗 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐨𝐭𝐨𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐞;
– 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐞;
– 𝟐 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐨𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐜𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞𝐥𝐨𝐫;
– 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐫𝐭̦;
– 𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐚𝐫𝐞 𝐣𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢, 𝐚𝐭𝐥𝐞𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚𝐫𝐛𝐢𝐭𝐫𝐢;
– 𝐬𝐚̆𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭;
– 𝐬𝐚̆𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐥𝐳𝐢𝐫𝐞;
– 𝐬𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞;
– 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐝𝐨𝐩𝐢𝐧𝐠;
– 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐬𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐟𝐚𝐭̦𝐚 𝐝𝐞 𝐣𝐨𝐜.
De asemenea, au fost prevăzute: 712 locuri VIP; 165 locuri mass-media, 105 locuri pentru presă și 60 de locuri pentru comentatori; 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora.
Conform proiectului tehnic, stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri.