Studenții de la Universitatea din Galați construiesc cea mai mare imprimantă 3D din România
O echipă formată din studenți de la Specializarea „Informatică Aplicată în Tehnologia Materialelor” de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a început construirea unei imprimante 3D, care va avea capacitatea de a printa materiale folosite în construcţii, cum ar fi cimentul sau lutul.
Potrivit coordonatorului echipei, șeful de lucrări dr. ing. Florin Marin Bogdan de la Laboratorul de „Informatică Aplicată” din cadrul Departamentului „IMM” al Facultății de Inginerie de la Universitatea „Dunărea de Jos” a primit de la compania Grande Gloria Production echipamentele necesare construirii unei mașini de printat 3D, care va fi proiectată și realizată de studenți de la Specializarea „Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor”.
Echipa este formată din șapte studenți, Alexandru Dogaru, George Toderașcu și Gabriel Procopenco fiind studenți la master, la Specializarea „Materiale Avansate și Tehnologii Inovative”, iar Aurelian Ifanova, Gabriel Dinu, Rareș Avădanei și Andrei Popa, fiind studenți la licență, la Specializarea „Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor”.
„Dorim să realizăm o imprimantă 3D şi credem că va fi cea mai mare din România. Această imprimantă va fi capabilă să printeze construcţii şi elemente pentru o clădire. Este un proiect dificil, dar provocator”, ne-a declarat Florin Marin Bogdan, coordonatorul proiectului.
Imprimanta se va numi „Hygienium 3D” şi va fi capabilă să printeze materiale folosite în construcţii, cum ar fi cimentul sau lutul, dar și un produs alimentar, precum ciocolata. Doi dintre studenţii implicaţi în proiect vor primi câte o bursă din partea companiei care îi sponzorizează.