Studiu Lancet: De ce IZOLAREA și testarea nu aduc o mortalitate mai mică
Un studiu publicat de Lancet a evaluat diferitele măsuri pe care guvernele le-au luat pentru a răspunde pandemiei. Potrivit autorilor studiului, trei măsuri care au fost considerate ca fiind extrem de semnificative în controlul răspândirii virusului (închideri rapide de frontieră, izolare totală și testări pe scară largă) s-au dovedit a nu fi asociate cu scăderea mortalității.
Raportul a menționat că guvernele au pus în aplicare măsuri pe tot globul care „au variat considerabil în ceea ce privește restrictivitatea intervențiilor, acceptarea implementării pe scară largă și presupusa eficacitate în reducerea transmiterii bolilor”. Raportul a mai menționat în mod special că „deși măsurile de izolare implementate în țări precum China, Coreea de Sud și Taiwan au redus cazurile noi cu mai mult de 90%, acest lucru nu s-a intamplat în multe alte țări precum Italia, Spania și Statele Unite.„Ce a generat discrepanțele? „Respectarea mai puțin optimă a regulilor de către populație în democrațiile occidentale poate fi un factor important care contribuie la variația rezultatelor dintre diferitele țări”.
La rata de mortalitate: prevalența obezității și PIB-ul
Interesant este că raportul a constatat că doi factori importanți în rata de mortalitate a unei țări sunt prevalența obezității și un PIB pe cap de locuitor mai mare – doi indicatori ai averii personale! În altă ordine de idei, izolarea și închiderea frontierelor au fost asociate cu rezultate mai bune ale ratei de vindecare, deoarece probabil au ajutat la reducerea presiunii pe sistemele spitalicești și la îmbunătățirea timpilor de recuperare a pacienților.
Descoperirile au implicații privind continuarea măsurilor de izolare care au dus la creșterea șomajului la niveluri istorice și au stopat activitățile economice în Statele Unite.