Sute de copii din Sectorul 5 vor merge și anul acesta la grădinița de vacanță

Publicat: 30 mai 2024, 19:02, de Andrei Ceausescu, în Administratie , ? cititori
Sute de copii din Sectorul 5 vor merge și anul acesta la grădinița de vacanță

Primăria Sectorului 5 continuă și anul acesta proiectul “Grădinița de vacanță în Sectorul 5”, pentru a veni în sprijinul părinților și copiilor.

La inițiativa primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, Consiliul Local al Sectorului 5 a aprobat proiectul, care va fi finanțat din bugetul local al Sectorului 5 și se va desfășura în perioada iulie-august 2024.
Proiectul presupune o alternativă pentru petrecerea vacanței de vară într-o manieră recreativă, dar și educativă. Astfel, copiii vor avea ocazia să particip le la activități care vor contribui la dezvoltarea lor cognitivă, fizică și socio-emoțională.
Proiectul vine atât în sprijinul familiilor cu venituri modeste, cât și în sprijinul părinților care vor să le asigure preșcolarilor participarea la activități educative și recreative de calitate în timpul vacanței de vară.
Copiii vor face parte din grupe din 15, cel mult 20 de antepreșcolar/preșcolari. În funcție de numărul solicitărilor, vor fi constituite nu mai mult de 70 de grupe pe lună.
Fiecare preșcolar va beneficia de două activități recreative pe lună, respectiv Joc și mișcare și Limba engleză, costul acestora fiind de 50 lei/ lună/ copil, iar antepreșcolarii vor fi angrenați în activități de tip Joc și mișcare.
Copiii vor participa la activități în aer liber, iar în fiecare grădiniță vor fi organizate câte două spectacole de teatru de păpuși în fiecare lună de implementare a proiectului, în valoare de cel mult 15 lei/ copil/ reprezentație.
În vederea susținerii proiectului în condiții optime, se vor asigura materiale igienico-sanitare în cuantum de aproximativ 20 lei/ lună/ copil și materiale didactice necesare desfășurării activităților zilnice, în cuantum de aproximativ 150 lei/ lună/ copil.
În cadrul proiectului, hrana copiilor va fi asigurată în regim de catering, iar contribuția lunară de hrană va fi suportată de către părinți.
Exceptând cheltuielile aferente hranei, celelalte costuri cu utilitățile, serviciile și materialele necesare implementării proiectului vor fi suportate din bugetul de venituri și cheltuieli al fiecărei instituții școlare incluse în program.
Toate activitățile din cadrul proiectului vor fi derulate fie de către cadrele didactice, fie sub supravegherea cadrelor didactice, în situația în care activitățile sunt coordonate de personal extern școlii.
𝐔𝐍𝐈𝐓𝐀̆𝐓̗𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐄 𝐈̂𝐍𝐕𝐀̆𝐓̗𝐀̆𝐌𝐀̂𝐍𝐓 𝐃𝐄𝐒𝐂𝐇𝐈𝐒𝐄 𝐏𝐄 𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐋 𝐕𝐄𝐑𝐈𝐈
▫️ Grădinița Nr. 34 (prin Creșa Ariel și Aurora) – pentru nivelul antepreșcolar,
▫️ Grădinița Electromagnetica – pentru nivelul antepreșcolar,
▫️ Grădinița Nr. 34 pentru nivelul preșcolar,
▫️ Grădinița Nr. 73 pentru nivelul preșcolar,
▫️ Grădinița Paradisul-Verde pentru nivelul preșcolar,
▫️ Grădinița Nr. 185 pentru nivelul preșcolar,
▫️ Grădinița Nr. 205 pentru nivelul preșcolar,
▫️ Grădinița Nr. 242 pentru nivelul preșcolar,
▫️ Grădinița Căsuța Fermecată pentru nivelul preșcolar.