Sute de români s-au adunat la „piramida energetică” a Sfinxului. Legenda din Bucegi (VIDEO)
Sute de turiști au urcat duminică seară în munții Bucegi, pentru a sărbători Ziua Sfinxului. Oamenii sunt convinși că în seara de 28 noiembrie, în preajma celebrului monument al naturii, pot simți o energie specială.
Turiștii s-au adunat în jurul Sfinxului la ora apusului, în ciuda vremii reci și a vântului pătrunzător. Au cântat, au dansat și au meditat în apropierea stâncii cu chip de om până la lăsarea întunericului. Câțiva au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, pentru a coborî de pe munte. ”Au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate”, a anunțat Salvamont Dîmbovița.
Aceste reuniuni au loc anual, pe 28 noiembrie, după ce s-a zvonit că în această zi, în locul cu pricina, la ora 16.45, razele soarelui ar forma o ”piramidă energetică”, pe care oamenii o pot simți. Legenda a cucerit tot mai mulți adepți, începând din 2015, iar evenimentul și locul au crescut în popularitate. De altfel, Sfinxul și Babele, împreună cu o suprafață de peste 2000 de hectare, sunt disputate de ani de zile între două județe: Prahova și Dâmbovița. Cearta a ajuns în instanță iar Tribunalul Vâlcea a decis să dea câștig de cauză Consiliului Județean Dâmbovița. Miza este una mai mult economică decât spirituală și ține de potențialul turistic al zonei.
O poartă de ieşire din universul terestru
Se spune că ascunde mistere nebănuite şi că ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. Faptul că, în fiecare an, la data de 28 noiembrie, la apus, razele soarelui construiesc o piramidă energetică în jurul lui a devenit de notorietate.
Povestea este însă complexă. Unii afirmă că Sfinxul nostru ar fi „polul energetic al planetei”, specialiştii precizează însă, că este „o formă ciudată, care a fost săpată în roca conglomerată, printr-o acţiune a vântului care poartă numele de eroziune”...
Conform teoriei cercetătoarei Cristina Panculescu, care a efectuat un amplu studiu asupra masivului Bucegi – studiu despre care se spune că a ajuns la un moment dat „pe biroul” Elenei Ceauşescu, în Bucegi, în apropierea Vârfului Omu, se află un centru energetic. „Chemaţi de Sfinx, dacii ştiau a se face nemuritori“, concluziona studiul, finalizat în 1988 şi înaintat către C.C. al P.C.R. Cercetătoarea demonstra, printre altele, că acest „Centru” reprezintă o poartă de ieşire din universul terestru, cu o activitate energetică măsurabilă, care se manifestă ciclic. Mai multe însă despre legenda Sfinxului românesc veți citi în Ziarul Puterea, de Ziua Națională a României.