Tactica veche de 80 de ani la care apelează rușii în războiul cu Ucraina
La granița de vest a autoproclamatei Republici Populare Lugansk, anexată de Rusia, armata rusă a început să construiască o linie defensivă. Soldații sapă șanțuri și pun șiruri de stâlpi antitanc.
Un videoclip cu lucrprile demarate de soldații ruși a fost publicat de RIA FAN, care este asociat cu omul de afaceri Yevgeny Prigozhin.
Mass-media pro-rusă a comparat linia aflată în construcție cu linia franceză Maginot de la granița cu Germania, care a fost construită în 1928-1936.
O linie defensivă în LPR este construită de-a lungul râului Oskol. A început să fie construit după contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Harkov. De la începutul lunii septembrie, armata ucraineană a avansat rapid, recuperând teritoriile capturate de Rusia din 24 februarie. Chiar și în ziua anexării Donbasului, armata rusă a trebuit să predea teritoriile ocupate. Rusia a pierdut controlul asupra orașului cheie Liman din estul țării și s-a retras la 30 km în nordul regiunii Herson.
Unitățile de inginerie ale Wagner PMC lucrează la construcția liniei defensive , scrie RIA FAN. La sfârșitul lunii septembrie, omul de afaceri Yevgeny Prigozhin a recunoscut că a creat PMC în 2014. Anterior, el a negat ferm implicarea în această structură și a dat în judecată jurnaliştii care l-au numit fondatorul ei.
După invazia rusă a Ucrainei, Prigojin a început să călătorească în zonele rusești și să recruteze condamnați. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, el a reușit să recruteze peste 12.000 de oameni. În septembrie, a apărut un videoclip în care Prigozhin făcea campanie pentru prizonierii uneia dintre colonii. El a declarat: „Cei care vor să rămână cu noi, rămân cu noi, așa că nu există opțiuni de a reveni în zonă. Pentru cei care sosesc și în prima zi spun „am greșit undeva”, punem un semn de „dezertor” pe ei, iar după aceea urmează execuția.” Tuturor celor care au mers la luptă și nu au încercat să scape li s-a promis grațiere după 6 luni de „serviciu”.