Tandrețuri și finețuri de week-end petrecut în București
De la ciocolată artizanală, băuturi fine, viniluri și muzică, la articole vestimentare de designer, bijuterii de lux, cosmetice din cacao și cadouri inedite, bucureștenii vor descoperi un weekend de răsfăț la târgul „Tandrețuri și finețuri”.
Astăzi, 14 și mâine, 15 octombrie, Casa Ghica, din centrul vechi al Bucureștiului va fi gazda evenimentului expozițional cu vânzare „Tandrețuri și finețuri”, o lume un pic extravagantă, un pic elitistă, dar în întregime elegantă, dominată de bijuterii de lux, articole vestimentare de designer și cosmetice exotice din cacao, dar și degustări de ciocolată artizanală.
Galeriile Voicu – școala de bijuterie contemporană din București – și Gabriela Secărea, una dintre cele mai mari iubitoare de bijuterii din țară, își vor prezenta atât produsele, cât și cursurile inedite pe care le susțin, atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Printre designerii de bijuterie contemporană premiați la nivel național și internațional, care își vor expune produsele unice în cadrul târgului se numără Alexandru Oancea, Monica Stănescu, Alexandra Ionescu, Anca Popescu și Adelina Rață. Pentru iubitorii de chihlimbar, Darchi oferă o colecție completă de bijuterii și obiecte din chihlimbar baltic – de la inele, cercei și brățări la lingurițe din argint, butoni și obiecte de decor. Ciprian Tufan, un iubitor de muzică înnăscut și deținătorul unuia dintre cele mai mari magazine de viniluri din țară, se va ocupa de ambientul evenimentului și va aduce o parte din colecția sa de viniluri, CD-uri și articole vestimentare originale sau personalizate cu cei mai iubiți artiști și trupe de muzică din toate timpurile.
Dincolo de toate acestea, ciocolata va reprezenta răsfățul suprem al evenimentului. O parte dintre expozanți se vor ocupa de simțul gustului, printre care se numără Chef Ștefan Niță, fondatorul RA.I, cu cele mai rafinate produse vegane fără gluten, zahăr sau lactoză și Vera Maxim, creatoarea de artă din ciocolată ce va veni cu praline, tablete și statui din ciocolată.
Primul ciocolatier cu propria rețetă de ciocolată din estul Europei, Marinel Bejan, fondatorul unei ciocolaterii din Craiova, este unul dintre cei mai pasionați ciocolatieri din țară, având o panoplie impresionantă de premii pentru creațiile sale, între care tortul „Leurda” și conține o combinație de arome naturale fascinantă: de la cătină, mălin, aronia, pere și piersici coapte până la semințe de in, dovleac, nuci și alune de pădure. Pentru această capodopera a primit titlul Tortul Anului la concursul GastroPan, în 2021. Chef Andrea di Russo aduce în România savoarea și tradiția italiană prin cannoli autentic, preparat după rețete de la mama și bunica sa și reinventate cu originalitate la „Cannoleria”. Chef Alex a studiat mulți ani bucătăria internațională fiind pasionat de adaptarea deserturilor la gusturile românilor, având un portofoliu impresionant pe care îl puteți găși la cofetăria lui din București. Este unul dintre premiații la nivel internațional în domeniul deserturilor și va veni la „Tandrețuri și finețuri” cu cele mai iubite produse printre care se numără nucile, „sărutul maicii” și cornulețele. Nu vor lipsi atelierele de pictură în ciocolată pentru copii și nici cosmeticele pe bază de cacao și ciocolată.