Țara care a dispărut de pe hartă după cinci zile. Românii sunt considerați dușmani aici

Publicat: 21 apr. 2025, 16:11, de Patrisia Brătan, în Turism , ? cititori
Țara care a dispărut de pe hartă după cinci zile. Românii sunt considerați dușmani aici
sursa foto: Trapadvisor

Țara care a apărut pe hartă pentru cinci zile are un mix de culturi, iar românii nu sunt văzuți bine deloc. Găgăuzia este vecina României pe care doi vloggeri călători au vizitat-o de curând. 

Țara care s-a șters de pe hartă după cinci zile

De-a lungul timpului, harta lumii a suferit anumite modificări. Unele țări și-au schimbat numele, în timp ce altele au dispărut de pe hartă. Este și cazul unei așezări vecine cu România, care a stat pe hartă cinci zile.

Vloggerii cunoscuți sub numele de „2 hoinari” au explorat țara în care românii nu sunt văzuți deloc cu ochi buni. Corina și Alexandru au ajuns în Găgăuzia, o regiune autonomă din sudul Republicii Moldova.

Localnicii din Găgăuzia sunt reținuți față de români, pe care îi consideră fasciști. Cu toate acestea, cei doi hoinari nu au văzut acest lucru că pe un obstacol, așa că au ales să exploreze țara. Întreaga experiență a fost povestită și postată pe YouTube.

„Nu se știe de fapt originea acestui popor. Unii spun ar fi de origine turcă, alții spun ar fi bulgari vorbitori de limbă turcă. Nu știu nici ei exact, nu știm nici noi acest lucru”, transmit cei doi călători pe canalul lor de YouTube.

Țara în care tocmai s-a instalat primul bancomat, sărbătorit cu mare fast

Găgăuzia – o țară ciudată

Chiar dacă originile poporului de aici sunt turcești, oamenii sunt mai degrabă atrași de influența rusească. Găgăuzenii se declară susținători a Rusiei și au unele elemente împrumutate din această țară.

Primul lucru pe care l-au observat tinerii ajunși in Găgăuzia este combinația de culturi. În regiune se scrie în limba rusă, ceea ce atestă influențele rusești. În schimb, statuia lui Mustafa Kemal Ataturk este dovada că localnicii din Găgăuzia nu au uitat nici de originile lor.

Totuși, oricât de mult și-ar fi dorit Găgăuzia să fie o țară, independența sa a durat 5 zile. Totul s-a spulberat rapid, iar în prezent, aceasta este considerată regiune din componența Republicii Moldova. În continuare, Găgăuzia beneficiază de autonomie, iar localnicii ei nu se identifică deloc a fi moldoveni.

În momentele de cumpănă, Găgăuzia apelează la sora mai mare, Rusia. Astfel, atunci când gagauzenii se simt constrânși de Republica Moldova, Rusia este sprijinulor lor care îi scoate din necaz, transmit tinerii.