Târg de Crăciun la Ministerul Agriculturii în perioada 15-23 decembrie
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 15 – 23 decembrie 2021, tradiționalul Târg de Crăciun, un eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă, unde vizitatorii pot să redescopere tradiţia preparatelor specifice Crăciunului, dar și a valorilor româneşti autentice transmise din generaţie în generaţie.
Vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziţioneze produse agroalimentare româneşti recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicaţie Geografică Protejată), Telemea de Ibăneşti (Denumire de Origine Protejată), Telemea de Sibiu (Indicaţie Geografică Protejată), Scrumbie de Dunăre afumată (Indicaţie Geografică Protejată), Salată cu icre de ştiucă de Tulcea (Indicaţie Geografică Protejată), Salată tradiţională cu icre de crap (Specialitate Tradiţională Garantată).
De asemenea, de la târg nu va lipsi binecunoscuta plăcintă dobrogeană, produs ce se află în curs de dobândire a protecţiei europene ca Indicaţie Geografică Protejată.
Vor fi prezenți și producătorii de produse ecologice cu legume şi fructe proaspete cultivate în sistemul agriculturii ecologice, fructe şi legume deshidratate, cum ar fi mere, nectarine, piersici, prune, morcovi, sfeclă roşie şi mixuri de legume pentru supe.
De asemenea, vizitatorii vor mai putea găsi dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, precum şi diverse sortimente de miere şi produse ale stupului.
Printre produsele româneşti care vor încânta vizitatorii la Târgul de Crăciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale ţării, atestate ca produse tradiţionale de către MADR: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, salată icre crap sau ştiucă, batog sau pastramă, sardeluţe, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe şi băuturi spirtoase.
Târgul este deschis între orele 08:00-17:00.