„Târgul pâinii” la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București
În acest weekend, are loc cea de-a treia ediţie a „Târgului pâinii”, în cadrul căreia va fi marcată „Ziua Satului Românesc, în incinta Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București.
Bucureștenii pot găsi aici bunătăţi din toate colţurile ţării realizate de micii producători, înregistrate pe sisteme de calitate europene, produse montane sau produse atestate tradiţional.
Oferta include peste 100 de produse atestate tradiţional din cele peste 750 produse înregistrate în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale din judeţele Alba, Botoşani, Braşov, Galaţi, Iaşi, Mureş, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Ilfov şi Bucureşti.
„Produsele şi preparatele pe care le veţi găsi la Muzeul Naţional al Satului reprezintă tradiţie, muncă, dedicare, pasiune. Sunt realizate de oameni gospodari, pe care îi apreciez şi îi respect pentru efortul lor şi, pentru aceasta, trebuie să fim alături de ei, să îi incurajăm să ducă mai departe aceste frumoase tradiţii şi să le aducă în mijlocul consumatorilor. Mergeţi la acest sfârşit de săptămână la Târgul Pâinii şi consumaţi produsele româneşti!”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.
Vizitatorii pot descoperi produse bazate pe reţete transmise din generaţie în generaţie din categorii precum panificaţie şi patiserie, produse din carne, produse lactate, produse din peşte, legume – fructe, băuturi spirtoase şi multe altele.
În curtea Muzeului, situat în Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, vor fi prezenţi brutari artizani, producători, comunităţi, dar și ambasade ale unor ţări prezente în România care vor prezenta tradiţiile lor legate de pâine.