Tatuajele audio, ultima fiță a momentului
Scâncetul bebelușului abia născut, o frântură din melodia preferată, vocea iubitei/iubitului, lătratul câinelui, mieunatul pisicii – toate pot fi imortalizate printr-un tatuaj audio. E cool și e în trend!
Mihai Lazăr e un tânăr bucureștean de 28 de ani cu viziune și simț în afaceri. Și-a deschis, în septembrie 2017, un salon de tatuaje inedite: tatuajele audio. Nici nu se lansase bine în America noul concept, că Mihai l-a și adus în București. Totul a plecat de la o aplicație cu tatuaje și sunete, care nu ar fi avut niciun farmec dacă nu i-ar fi asociat și un salon fizic, unde amatorii să experimenteze minunea pe propria lor piele. Bineînțeles că Mihai și-a făcut lui însuși un tatuaj audio, să vadă cum este. Era o voce de robot care rostea: SOUNDWAVE. I-a plăcut cum a ieșit și, cu o investiție de 25.000 de euro, a înființat Soundwaves Tattoo Studio.
Tatuajul audio se citește cu o aplicație pe telefon
”Eram acasă și am văzut pentru prima dată un tatuaj pe internet cu soundwave. Imediat mi-am dat seama că aș putea să conectez acea imagine cu sunetul pe care îl are. În SUA, o firmă tocmai pregătea lansarea unui asemenea tip de tatuaj. Mi-am zis să încerc. Și am creat o aplicație care preia sunetul, îl introduce într-o platformă, care generează apoi exact imaginea sunetului încărcat acolo, adică soundwave-ul. Putem pune pe platformă sunetul peroanelor dragi, o bucățică din melodia preferată, gânguritul unui bebeluș etc. Întotdeauna undele sonore vor fi ceva unicat, cu aspect diferit unele față de altele. Imaginea undelor sonore tatuate poate fi citită, apoi, de o aplicație creată de noi pentru telefoanele mobile. Cu ajutorul ei, oamenii pot reasculta sunetele imprimate în tatuaj”, spune Mihai Lazăr.
Un tatuaj audio costă între 500 și 750 lei
Clienții au posibilitatea să își facă și un tatuaj sub formă de text, care, scanat apoi și citit cu aplicația creată de Mihai Lazăr, poate reda o melodie sau anumite sunete asociate la cererea clientului. ”Spre exemplu, să luăm textul Home. Îl transformăm în audiogramă, după care avem două opțiuni: ori tatuăm audiograma/soundwave-ul ca atare, ori schimbăm cu totul designul, iar la momentul scanării se va reda piesa sau înregistrarea pentru care a optat clientul”.
Prețul unei asemenea ghidușii audio variază între 500 și 750 de lei (varianta personalizată cu text și audiogramă modificată). Aplicația care citește tatuajele audio și le redă este disponibilă pe sistemele Android și Iphone, dar din această toamnă va fi accesibilă, sub formă de link, și pe internet.
Andrei Niculae, de la Virgin Radio, și-a făcut tatuaje audio pe ambele brațe
Ideea de a transforma audiograma într-un tatuaj a prins repede printre români. Și nu vă gândiți că doar la cei tineri. La salonul lui Mihai vin de la adolescenți la oameni trecuți de 40-50 de ani, și cu familie. În baza de date a salonului sunt 55.000 de utilizatori, iar 25% dintre ei și-au făcut deja un tatuaj audio. Între primii clienți s-a aflat și Andrei Niculae, de la Virgin Radio, care și-a făcut tatuaje audio pe ambele antebrațe.
În general, clienților li se recomandă tatuajele audio de sub un minut, ca durată, pentru a fi scanate rapid de aplicație.
Un tatuaj audio nu durează mai mult decât unul obișnuit
Realizarea unui tatuaj audio nu presupune o tehnică specială de tatuare și nici nu durează mai mult decât un tatuaj obișnuit. ”Ne ia 2 minute până preluăm sunetul. Dacă trebuie să modificăm o parte dintre sunete, atunci, da, poate dura 5-10 minute. Realizarea efectivă ne ia o oră și jumătate”, spune Mihai. Și adaugă, cu mândrie: ”Am trei băieți tatuatori angajați în salon. Sunt extrem de talentați și pricepuți în ceea ce fac. De fapt, noi suntem unul dintre cele mai bune saloane de tatuaj din București, nu neapărat ca stil, sau ca artiști, dar ca pachet complet de servicii de tatuaj. În plus, realizăm ceva inedit.”
De la toamnă, Mihai speră să organizeze și cursuri de tatuatori în salon său și promite să vină și cu alte surprize pentru iubitorii de tatuaje.