Tenorul Vlad Miriță „a dat-o” pe porci
Cunoscutul tenor Vlad Miriță, apreciat pentru activitatea sa artistică, a creat și o afacere: o microfermă de porci și păsări. Afacerea sa însă, ca și activitatea sa artistică, sunt în categoria „Premium”.
În ultimii 14 ani, Vlad Miriță a investit mare parte din câștigurile sale într-o fermă de lângă Târgoviște. Acum a devenit cunoscut pentru produsele pe care le comercializează. Dar, la fel ca și muzica pe care o cântă, acestea nu sunt pentru oricine. Calitatea lor este una de top. Ca urmare, și prețurile sunt pe măsură. Cu toate acestea, deja are o lungă listă de comenzi pentru sărbătorile de iarnă.
„Noi facem produse Premium, iar felul în care creștem păsările și porcii este total invers față de cum procedează industria. Prin urmare, și prețurile sunt pe măsură. Noi ne adresăm unui public care e dispus să plătească un produs de foarte bună calitate. Vorbim despre alimente care nu să sature consumatorul de la ora 12.00 la 17.00, ci să îl hrănească, cu adevărat, să îi ofere organismului sănătate, să îi întărească sistemul imunitar”, a spus Vlad Miriță.
„Noi nu ne comparăm cu industria, suntem diametral opus. Scopul industriei e să producă mult și ieftin, al nostru este să producem calitativ, dar și să avem un profit pe care să-l putem încasa și, mai apoi, reinvesti, ca acest mic business să fie sustenabil”, a mai explicat tenorul.
Vlad Miriță a început deja să se pregătească pentru Crăciun, având o listă lungă de comenzi. Artistul a dezvăluit și prețurile produselor sale, care sunt mai mari decât în magazine.
De la ferma lui Vlad Miriță se poate cumpăra atât un porc întreg, cât și diferite preparate tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă.
„Avem cârnați afumați, la prețul de 118 lei kg, jumări, la 84 de lei kg, slănină afumată, la 79 de lei kg, leberwurst, la 114 lei kg, șorici, la 140 lei kilogramul, dar se vând și la 200 de grame sau în ce cantitate dorește fiecare. Leberwurst conține ingrediente selecte, cu carne și ficat de porc 25%, cu șorici, slănină, sare, apă și e condimentat natural cu nucșoară, sare, piper și ceapă prăjită! Un porc întreg, de 120 kg, costă 6.280 de lei, iar un porc de 40 kg costă 2.240 de lei. Carnea de porc costă în jur de 50 de lei kilogramul. Am deja comenzi, pentru Crăciun, de 50 de grăsunei”, a spus Vlad Miriță.
Pentru cei care aleg să evite carnea de porc chiar și de Crăciun, există și o bogată ofertă de carne de pasăre. Iată și prețurile:
piept de curcan – 149 lei/kg
pui fraged – 71 lei/kg
ficăței de pui – 103 lei/kg
cocoș de curte – 67 lei/kg
curcan (9 kilograme) – 630 lei.