Tichete sociale 250 lei. Cum își bate statul joc de românii fără locuință
Chiar dacă au trecut câteva luni bune de când programul Sprijin pentru România este implementat, există în continuare mulți români care nu se regăsesc pe liste sau nu au primit voucherul de 250 lei din diferite motive.
Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar, fiind introduse persoane noi și eliminate cele decedate, dar chiar și așa problemele se mențin. De exemplu, persoanele care nu dețin o locuință în proprietate și stau cu chirie fără forme legale, din cauza refuzului proprietarului spațiului respectiv de a încheia un contract, s-au trezit că nu li se virează banii pe card.
În lipsa unei adrese complete, cu o carte de identitate provizorie cu mențiunea „lipsă locuință” la rubrica „domiciliu”, persoanele respective sunt excluse practic de la acest ajutor, după cum susțin cetățenii care se află într-o astfel de situație. Și aceasta este doar una dintre probleme.
Tichetele sociale de 250 lei reprezintă un sprijin material acordat persoanelor vulnerabile, scopul fiind compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana ce asigură traiul zilnic pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde.
Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului în curs, însă, programul ar putea să fie prelungit. Cardurile sunt distribuite împreună cu scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza, precum și un număr de telefon pentru cazurile în care există probleme.
Citește și Ce produse alimentare se pot cumpăra cu tichetele sociale de 250 lei