Timișoara: studenți pregătiți în realitatea virtuală
Universitatea de Științele Vieții din Timișoara și-a propus ca, anul acesta, să se concentreze pe digitalizarea și modernizarea infrastructurii didactice.
Cei care se pregătesc la Universitatea de Științele Vieții din Timișoara vor putea învăța prin intermediul realității virtuale, într-un laborator.
Astfel, studenții vor avea posibilitatea „să intre” în mijlocul organismelor vii, „să intre” în interiorul unei celule, să vadă viața de acolo.
Conducerea Universității de Științele Vieții din Timișoara și-a propus, anul acesta, să se concentreze pe digitalizarea și modernizarea infrastructurii didactice.
„În luna februarie, se va încheia un alt proiect, legat de partea de digitalizare.
Este vorba despre un laborator de inteligență artificială și realitate virtuală.
Studenții vor avea posibilitatea «să intre» în mijlocul organismelor vii, «să intre» în interiorul unei celule, să vadă anumite componente. «Să intre» într-un anumit ecosistem pentru a vedea în viața de acolo”, spune rectorul USVT, Cosmin Popescu.
Pentru anul 2025, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” va începe și va continua mai multe proiecte de infrastructură. Este vorba despre modernizarea căminelor studențești, extinderea cantinei, dar și de finalizarea lucrărilor la o stație modernă de biogaz.
În anul universitar 2023/2024, la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara erau înmatriculați 6.452 de studenți, din care:
- 4.943 – ciclul studii universitare de licență;
- 1.315 – ciclul studii universitare de masterat;
- 194 – ciclul studii universitare de doctorat.
În componența Universității Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara sunt șase facultăți:
• Facultatea de Agricultură;
• Facultatea de Inginerii și Tehnologii Aplicate;
• Facultatea de Management și Turism Rural;
• Facultatea de Medicină Veterinară;
• Facultatea de Inginerie Alimentară;
• Facultatea de Nioenergia Resurselor Alimentare.