Tinerii sunt din ce în ce mai predispuși la a dezvolta cancer gastrointestinal
Alimentația necorespunzătoare și stilul de viață haotic al tinerilor din ziua de azi se resimte asupra organismului, afectând în special stomacul. Potrivit unui studiu realizat în Australia, cazurile de cancer gastrointestinal sunt în creștere în special la grupa de vârtsă 18-50 de ani.
Specialiștii sunt cu atât mai îngrijorați cu cât nu cunosc exact cauzele declanșării unui astfel de cancer.
Cercetătorii de la Universitatea Flinders din Adelaide au analizat datele conţinute în registrul cancerului din Australia de Sud, iar rezultatele arată o creştere semnificativă a diagnosticelor de cancer de stomac, colon, rect, esofag şi pancreas la populaţia mai tânără, în ultimii 30 de ani.
„În practică, incidenţa bolii la această grupă de vârstă a trecut de la puţin peste 9 cazuri la 100.000 de persoane, la aproape 13 cazuri”, subliniază Savio Barreto, autorul principal al studiului.
„Creşterea se referă în principal la bărbaţi,dar cel mai îngrijorător este că nu cunoaştem cu exactitate cauzele. Este esenţial să le înţelegem, pentru a şti cum putem preveni, boala şi inversăm imediat această tendinţă îngrijorătoare”, a mai spus specialistul.
Potrivit experţilor, creşterea cazurilor în rândul grupurilor mai tinere de populaţie ar putea fi în mare măsură legată de răspândirea stilurilor de viaţă nesănătoase, începând cu alimentaţia dezechilibrată şi obezitatea.