Toate granturile către IMM-urile afectate de pandemie, plătite până la sfârșitul anului
Firmele mici, afectate de pandemie, pot primi până la 2.000 de euro, dacă îndeplinesc anumite condiții. Trei sferturi dintre dosarele depuse au fost deja aprobate iar guvernanții promit că toate sumele vor fi achitate până la sfârșitul anului.
„Până la finalul anului, se vor face toate plăţile şi ne gândim deja să mai deschidem încă un program similar, pentru cei care nu au fost eligibili, dar au resimţit efectele pandemiei„, a declarant vineri, la Brăila, Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
Prin program sunt vizate IMM-urile care nu aveau angajaţi la finalul lui 2019. Acestea primesc câte 2.000 de euro, dacă au fost afectate de criza sanitară.
Conform Agerpres, Liviu Rogojinaru a precizat că mai are o veste bună şi anume că „granturile pentru capitalul de lucru acordate tot IMM-urilor au început să fie plătite către cele 17.860 de firme care s-au înscris în al doilea program şi sunt eligibile, banii pot fi folosiţi pentru plata taxelor, a furnizorilor, a chiriilor sau pentru investiţii”.
Secretarul de stat a mai anunţat că şi cel de-al treilea program de sprijin pentru IMM-uri, care este dedicat exclusiv investiţiilor, se află într-o fază avansată de implementare.
„În total, prin cele trei programe derulate prin Ministerul Economiei, o firmă poate accesa până la 250.000 de euro, fonduri nerambursabile”, a precizat Liviu Rogojinaru.
Referindu-se la veştile bune date de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a spus că „asta înseamnă o susţinere reală a mediului de afaceri şi a economiei româneşti, aşa cum o înţelegem noi, liberalii”.
„IMM-urile vor avea la dispoziţie şi alte oportunităţi, peste 1,5 miliarde de euro vor fi la dispoziţia lor, în perioada următoare, pentru susţinerea activităţii sau pentru dezvoltarea de noi afaceri. Şi vă rog să ţineţi cont că vorbim despre sume nerambursabile, despre bani europeni atraşi, care intră efectiv în economia reală, bani care ajută la menţinerea locurilor de muncă sau la crearea unora noi. În judeţul Brăila orice iniţiativă antreprenorială trebuie susţinută şi încurajată”, a declarat Cătălin Boboc.