Top Pizza 2024. Unde se prepară cea mai bună pizza
Cea mai bună pizza din lume NU este în Italia. Potrivit topului premiilor Pizza 2024, aceasta se află acum oficial în New York City.
O pizzerie din New York câștigă premiile 50 Top Pizza 2024. Una Pizza Napoletana învinge concurența din Italia și din întreaga lume. Înființată în martie 2022 de Anthony Mangieri, a învins concurența din întreaga lume, inclusiv pizzerii din Italia.
Potrivit juriului, Mangieri oferă în restaurantul său doar cele mai pure topping-uri tradiționale. „O margherita, marinara, cosacca și o pizza zilnică cu ingrediente proaspete de pe piață”, potrivit portalului premiilor. CNN subliniază că Mangieri folosește aluat cu maia naturală și ingrediente de înaltă calitate, cum ar fi roșiile San Marzano și mozzarella de bivoliță.
Mangieri, care a crescut în New Jersey, a dezvoltat o pasiune pentru pizza la o vârstă fragedă și nu s-a sfiit să pună mâinile pe aluat. „Ceea ce face o pizza cu adevărat bună este mai întâi aluatul”, a declarat el.
New York-ul mai apare de încă trei locuri pe lista locurilor unde găsești cea mai bună pizza. Potrivit CNN, țări precum Coreea de Sud, Bolivia și India au intrat, de asemenea, pe listă, ceea ce arată recunoașterea globală a premiului.
Pe primul loc în Top Pizza 2024 se află Una Pizza Napoletana (New York, SUA), la egalitate cu I Masanielli – Francesco Martucci (Caserta, Italia). Apoi urmează, în ordine, The Pizza Bar on 38th (Tokyo, Japonia), Confine (Milano, Italia), Napoli on the Road (Londra, Anglia), Tony’s Pizza Napoletana (San Francisco, SUA), I Tigli (San Bonifacio, Italia), Sartoria Panatieri (Barcelona, Spania) și 50 Kalò (Napoli, Italia).
Cea mai vândută pizza a fost creată cu ajutorul inteligenței artificiale. Bucătarul de la filiala Dodo Pizza din Dubai, Spartak Arutyunyan, a folosit chatbotul AI ChatGPT pentru a crea o pizza specială.
„I-am cerut lui ChatGPT să creeze cea mai bună pizza pentru Dubai”, a spus Arutyunyan. Pizza dezvoltată de AI a inclus ingrediente precum pui arab shawarma, brânză paneer indiană la grătar, condiment za’atar și sos tahini.
„Ca bucătar, nu aș amesteca niciodată aceste ingrediente pe o pizza, dar amestecul de arome a fost surprinzător de bun. A devenit un mare succes”, a declarat Arutyunyan.