Topul celor mai periculoase orașe din Europa
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/04/image-43.png)
Deși Europa are o istorie bogată și vine la pachet cu peisaje impresionante, ascunde și zone cu nivel crescut de pericol. În ciuda frumuseților și atracțiilor turistice, anumite orașe au devenit notorii pentru criminalitate, în fruntea topului fiind chiar o localitate franceză.
Marsilia – cel mai periculos oraș din Europa
Orașul Marsilia este fruntaș în acest clasament fiind caracterizat printr-o rată crescută a infracțiunilor și temeri accentuate legate de furturi și spargeri. Cu toate că este o destinație turistică apreciată, conflictele între bande sunt nenumărate aici.
Locuitorii și vizitatorii avertizează asupra zonelor de evitat și recomandă prudență sporită.
Coventry și Birmingham
Alte două orașe cu care continuă topul sunt din Regatul Unit. Vorbim despre Coventry care ocupă al doilea loc, iar vizitatorii îl descriu ca fiind un oraș primitor. Cu toate acestea, după lăsarea serii există multe zone nesigure.
Imediat după, pe locul trei vine și Birmingham, cu o rată a criminalității considerabilă și conflicte între bande. Zone precum Lozells, Handsworth și Northfield sunt adesea menționate în rapoartele despre siguranța publică.
Napoli
Următorul loc este ocupat de Napoli, fiind extrem de vizitat de turiști. Însă, poate induce neliniște în rândul vizitatorilor neinițiați. În une zone, precum Rione Sanità, nivelul pericolelor este crescut. Totuși, mulți preferă Italia ca destinație de vacanță și aleg să călătorească în Napoli.
Vezi și: Bucureștiul, în top 3 capitale europene pentru un city break de primăvară
Cine continuă lista
Acestea au fost doar primele patru dintre cele mai periculoase orașe din Europa. Să vedem cine ocupă următoarele locuri:
5. Montpellier, Franța
6. Liège, Belgia
7. Grenoble, Franța
8. Nantes, Franța
9. Paris, Franța
10. Lyon, Franța
Se pare că în acest top 10, Franța predomină, fiind cele mai multe. Din România nu apare niciun oraș, ceea ce le poate oferi turiștilor o siguranță în acest sens.
Studiul Numbeo se bazează pe date furnizate de utilizatori din întreaga lume. Astfel, se iau în calcul indicatori precum rata generală a infracționalității, incidentele violente, infracțiunile contra proprietății, percepția populației asupra siguranței și corupției, dar și traficul de droguri.