Totul despre fructul creierului
Foarte hrănitoare, gustoase, bogate în grăsimi benefice, plus fibre, colina, acizi grasi esentiali emega 3, vitamine și minerale…Sunt doar câteva calități care descriu nucile, fructele oleaginoase aflate acum „pe val”, fiind sezonul lor.
Spre exemplu, 30 g nuca oferă, potrivit specialiștilor în nutriție: 185 de calorii, 4 grame proteine, 19 grame de grăsime, 4 grame carbohidrați, 2 grame fibre, 1 gram zahăr.
De stiut e faptul ca, nucile prăjite sau alte forme procesate de nucă (de exemplu, lapte de nucă sau făina de nuca) pot avea un profil nutrițional diferit. Astfel, nucile care sunt crude, prăjite uscat sau nesărate conțin mai puține grăsimi adăugate și sodiu decât versiunile sarate si prajite.
Cercetările au legat actvitatea radicalilor liberi de numeroase boli cronice si se pare ca antioxidanții din nuci pot ține sub contro activitatea nociva a acestoral. Aceasta include compuși de protectie precum polifenolii, vitamina E și catechinele
Nuca are forma creierului uman
Atenție: Nuca este unul dintre cei mai comuni alergeni alimentari. Simptomele posibile ale unei alergii alimentare includ: urticarie, tuse, crampe digastive, dificultăți de respirație și edemul/umflarea limbii sau a gurii.