Toyota a redus producția globală, pentru a șaptea lună consecutiv. BMW și Ford, afectate de criză, în egală măsură
Producţia globală de vehicule a Toyota Motor s-a redus cu 11% în august, scăzând, pentru a şaptea lună consecutiv, din cauza unui taifun şi a unui scandal legat de certificare în Japonia şi a unei pauze de producţie pentru două vehicule sport utilitare în Statele Unite.
Toyota, afectată semnificativ de criză
Producţia pentru luna august a scăzut la 709.571 de vehicule, declinul de pe piaţa sa de origine fiind de 22%.
Pe de altă parte, Toyota Motor recheamă peste 42.000 de vehicule pe piaţa din SUA, din cauza pierderii asistenţei la frânare, care poate prelungi distanţa necesară pentru oprire, a anunţat vineri Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi, transmite Reuters.
Rechemarea afectează anumite vehicule Corolla Cross Hybrid, din seria 2023-2024.
Agenţia a semnalat o eroare de software în unitatea de control electronică care gestionează vehiculul în timpul derapajului, care ar putea duce la pierderea asistenţei la frânare la viraj.
O pierdere a asistenţei la frânare poate prelungi distanţa necesară pentru oprirea vehiculului, ceea ce creşte riscul de accident.
Rechemările în service sunt tot mai frecvente, afectând poziția de piață și încasările marilor producători consacrați.
Nici producătorul german Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft (BMW AG) nu stă mai bine. Industria auto germane este lovită de o nouă criză, după ce fabricantul BMW a rechemat în service 1,5 milioane de mașini, după constatarea unor probleme grave la sistemul de frânare.
Acțiunile BMW și Continental s-au prăbuşit pe bursă, după anunț, situație care va afecta profitul companiilor pentru 2024, transmite Bloomberg.
Producătorul auto BMW prognozează acum venituri mai mici decât cele din 2023, la o marjă operaţională de doar 6%. În acest timp, săptămâna trecută Volkswagen a anunţat că ar putea închide pentru prima dată fabrici în Germania, ca urmare unui program de reducere a costurilor.
Defectul poate afecta performanţa sistemului de asistenţă la frânare, a declarat un purtător de cuvant al BMW.
Și Ford Motor a rechemat 90.736 de vehicule în service, care vor fi scoase din uz, deoarece supapele de admisie ale motoarelor se pot rupe în timpul conducerii, a anunţat, pe 31 august, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din Statele Unite, transmite Reuters.
Rechemarea afectează modelele Bronco, F-150, Edge, Explorer, Lincoln Nautilus şi Lincoln Aviator, produse în anii 2021-2022, care au fost echipate fie cu un motor Nano EcoBoost de 2,7 litri, fie cu un motor de 3,0 litri, a precizat NHTSA.
Ca parte a remedierii, dealerii vor efectua un test de ciclu al motorului şi vor înlocui motorul dacă este necesar, gratuit, a anunțat autoritatea de reglementare americană.