Traseul de pe Cheile Băniței este închis pentru turiști
A fost interzis accesul drumeților pe Cheile Băniței, după ce mai multe roci din versant s-au prăbușit în apă.
„Decizia a interzice accesul turiştilor a fost luată după ce de pe versantul aflat deasupra Cheilor Băniţei s-au prăbuşit pietre, care au dus la ruperea unor copaci şi căderea lor în apă. Nu au fost turişti răniţi, dar pericolul pentru integritatea oamenilor există. Vom evalua situaţia în cursul zilei de joi, când vom verifica starea versantului şi vom stabili ce măsuri mai trebuie luate pentru ca situaţia să revină la normal”, susține Ovidiu Bodean șeful Serviciului Județean Hunedoara – Salvamont.
Astăzi, o echipă formată din salvamontişti și angajați ai Administrației Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina va efectua o inspecție la fața locului pentru a determina dacă există riscul unor noi prăbușiri de bolovani în Cheile Băniței.
Cheile Băniței sunt recunoscute ca fiind una dintre cele mai spectaculoase zone din țară. Ele se află în apropierea Peșterii Bolii, în Valea Jiului.
Cu o lungime de aproximativ 300 de metri, cheile au fost create prin eroziunea apei Băniței, care și-a săpat un coridor prin înălțimile de 10-15 metri ale stâncilor calcaroase. Există locuri în care stânca se află chiar deasupra celor care străbat zona.
Traseul prin Cheile Băniței este ușor, însă poate fi parcurs doar în apă, fiind necesară încălțăminte cu talpă aderentă. În timpul verii, apa nu este adâncă și ajunge până la glezne în multe zone, comform g4media.ro.